Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Dan družine

Datum dogodka: 
23.03.2011
Ura: 
18:00

DAN DRUŽINE S KEKCEM IN TETO PEHTO

Sreda, 23. 3. 2011. Ura je dve popoldan... na Mirenskem Gradu se zbiramo otroci in  prostovoljci. Zvečer nas pridejo obiskat starši. Pa ne samo obiskat; poslali smo vabila, na katera smo napisali, da je danes Dan družine, in da jim bomo zaigrali igrico Kekec, zapeli nekaj pesmic, dali darilca. Za materinski dan, 25. marca, se običajno spomnimo naših mam, mi pa smo poleg mam povabili tudi očete, stare starše, brate, sestre, strice itd. Darilca so narejena - kaj pa igrica? Nekaj smo sicer že vadili prejšnje dni, vendar bo treba še veliko narediti, da bo stvar res podobna pravi igri. Poleg tega smo ugotovili, da smo ostali brez ene izmed glavnih oseb … brez Mojce. Teja, ki naj bi igrala Mojco, je še vedno bolna. Kaj sedaj? Na hitro dobimo nadomestno Mojco. O podrobnostih tukaj ne bi razpravljali; nekatere stvari morajo ostati za vedno v zakulisju. =)

Po malici se lotimo aktivne vaje. Treba bo res igrati lepo, kajti gledali nas ne bodo samo vsi prisotni, ampak tudi kamera. V začetku ne gre najbolje … igrice nismo še nikoli zaigrali vsi skupaj, saj na učno pomoč ne prihajamo vsak dan vsi. Ali nam bo uspelo? Toliko stvari je: kostumi, pesmica Jaz imam pa goslice in Kekčeva pesem, besedilo, scena, priprava zakuske. Postajamo napeti, a  napetost premagujemo s smehom. Kako se tudi ne bi smejali, ko pa smo vsi tako čudno oblečeni, da je kar veselje.

Nekaj minut pred šesto uro začnejo prihajati starši, stari starši, bratci in sestrice. Kar nekaj jih je. Začnemo. Najprej Andreja  pove nekaj besed za uvod, Maja napove prvo točko:  Ivana in Tomaž na kitari, vsi ostali pojemo. Prva pesmica je za nami. Sledi aplavz, ki nam da pogum. Pastirica pove prvi del zgodbe o Kekcu, nato pa pogumno nastopimo in Pehto uženemo iz naših krajev, Mojco pa ozdravimo slepote. Na koncu proslavimo s Kekčevo pesmijo Jaz pa pojdem in mamam ter nonam razdelimo darilca, ki smo jih naredili sami: kopalna sol in lipov čaj v lepo naštrikanih »žakeljčkih«.

Uspelo nam je. Prisotni so zadovoljni, otroci in prostovoljci veseli. Skupaj se ustavimo ob čaju, pecivu, namiznem nogometu, biljardu, prijazni besedi in prijetnem vzdušju. Dan družine je bil lep, ni nam žal, da smo bili skupaj.

dl

Povezane vsebine
Sorodne teme: