Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Duhovne vaje za študente 2013

Letošnje duhovne vaje z naslovom » Božja mojstrovina«, so združile na Mirenskem Gradu manjšo skupino, pripravljeno razmišljanj, kako ljubiti Boga, sebe in bližnjega, z duhovnim vodjem Petrom Žakljem.

Sprva so bile duhovne vaje mišljene v Logu pod Mangartom, a smo zaradi napovedanega slabega vremena ostali na Mirenskem Gradu. V petek, 22.2.2013 smo se zbrali na večerji. Nadaljevali smo s spoznavanjem udeležencev vikenda v mladinskih prostorih. Prešli smo k temi in si ogledali kratek film o Tommy-ju in njegovem nastajanju božje mojstrovine. Prišli smo do spoznanja, da moramo najprej ljubiti Boga, da bomo potem lahko ljubili sebe in nato bližnjega. Prvi večer smo se individualno ustavili še ob vprašanju »Kje se najdeš na poti vere«, na podlagi enajstih korakov vere. Sledila je še večerna molitev in nato zaslužen počitek.

Sobotno jutro smo začeli s hvalnicami in po obilnem zajtrku nadaljevali svojo pot odkrivanja sebe kot božjo mojstrovino. Razdelili smo se v skupine in si podelili osebna mnenja in naša razmišljanja. Za razbistritev misli je po odličnem kosilu sprehod prišel še kako prav. Po sproščujočem popoldnevu smo nadaljevali s pogovorom. Ugotovili smo, da moramo najprej imeti jasno zastavljen cilj, kaj si želimo, po čem hrepenimo, da bo vez zaupanja in predanosti med nami in Bogom močnejša. Pri tem nam velikokrat pomagajo ideali, osebe, po katerih se zgledujemo. Večer je minil v duhu pesmi, prepevanja in družabnih iger z zaključkom večerne molitve ob križu in svečkah. Duhovno in prijateljsko vzdušje so presenetile debele snežinke in tako poskrbele, da se je v nas prebudil otrok:)

V nedeljo dopoldan smo se posvetili ljubezni do sebe, z oporno mislijo, da je Bog, preden je ustvaril svet občudoval samega sebe, ljubil je samega sebe in je bil zadovoljen in srečen v sebi. Po nedeljski sveti maši smo še zadnjič skupaj jedli kosilo in naredili refleksijo celotnih duhovnih vaj. Pozitivna refleksija je samo še potrdila, da se že veselimo naslednjih. Vsi pa se zavedamo, da je glavno delo na nas samih, da se bomo tudi v prihodnje trudili videti in razvijati Božjo mojstrovino v nas.

Ines Vodopivec in Tjaša Hvala