Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Na plezanju

V petek, 15. aprila ob 17 uri, smo se otroci in prostovoljci po končanem učenju z avtomobili odpravili proti Šempetru pri Gorici.

Vsi smo že nestrpno pričakovali plezalni popoldan, saj nas večina še ni nikoli plezala. Ko smo prispeli pred osnovno šolo Ivana Roba, smo začudeno obstali pred največjo plezalno steno v Sloveniji. Ob našem prihodu ni samevala, saj se je po njej že vzpenjalo mnogo mladih. Tam nas je prijazno sprejel eden izmed prostovoljcev, ki pomaga in uči mlade pravilne tehnike plezanja. Najprej nam je naročil, naj se dobro ogrejemo in pripravimo za prvi poizkus. Nekaj krogov okoli igrišča in ogrevalne vaje so bile dovolj, da je bilo naše telo pripravljeno na podvig. Preden smo začeli spoznavati plezanje, nas je prostovoljec seznanil še z osnovnimi pravili, ki jih moramo poznati preden se povzpnemo po steni. Nato nam je prikazal pravilni oprijem rok in pravilno držo telesa. Na prvi pogled se nam to ni zdelo težavno, ko pa smo eden za drugim začeli spoznavati steno, nam je kaj kmalu postalo jasno, da je za uspešno plezanje potrebna dobra pripravljenost in velika vztrajnost. Po začetni razočaranosti, da nam to ne gre najbolje, smo le dobili pogum in voljo, da smo še vztrajali in se povzpeli še višje. Nekaterim se je s pomočjo varovalne vrvi uspelo povzpeti vse do stropa in občutiti pravo plezalno navdušenje. Ura in pol športnega druženja je za nekatere minila prehitro, zato smo si zaželeli, da bomo še kakšno popoldne obarvali s plezalnim duhom.

Na koncu seveda gre iskrena zahvala društvu ekstremnih športov DEŠ, katerega prostovoljci so nas toplo sprejeli in omogočili lepe plezalne trenutke.