Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Program delavnic september-december 2012

Okviren razpored delavnic

september–december 2012

 

Program je okviren. Prosimo, da se za natančnejše informacije obrnete na Evo na št. 051 208 071.

 

 

17.9.-28.9. – Knjigoveznica – Včasih imamo veliko domače naloge in obveznosti, zato nam mimogrede kaj zbeži iz spomina. Da bi uspešno premagali to nesramno pozabljivost, si bomo izdelali beležke, ki bodo ujele in varno shranile vse tisto, kar radi pozabljamo.

 

1.10.-12.10. –Peresnica po mojem okusu – Malo je takih učencev, ki na svojo peresnico nikdar nič ne napišejo ali si vsaj zaželijo, da bi jo malo okrasili. Mi jih bomo sešili in si nato dovolili nanje zliti vso svojo ustvarjalnost.

 

15.-26.10 – Tonček, pospravi me v lonček! – Tako kličejo pisala, ki raztresena ležijo po pisalni mizi. Kadar vlada red, se tudi boljše učimo, zato si bomo izdelali barvite lončke za pisala, ki bodo varno hranili naša peresa, svinčnike ali barvice.

 

5.-16.11. – Oblizni si prste – Pekli bomo priljubljene palačinke, vaflje, se naučili pripraviti kakšno “novo” staro jed naših non, pripravljati pogrinjke …   

 

19.-30.11. – Svečke si prižgimo –Večeri postajajo vse daljši … A tudi v temi nam je lahko lepo, če si jo razsvetlimo s svečami in jih postavimo v barvite steklene lončke, ki s pomočjo plamena po prostoru raztresejo mavrico.

 

3.-7.12. – Kdo še ne pozna Miklavža .. in njegovih piškotov, ki jih peče ob večerih? Le poglejte zvečer v nebo, kako pridno žarijo njegove peči. Nas je pred leti obiskal in nam zaupal svoj nebeški recept. Kdo bi jih rad poskusil?

 

10.-22.12 – Prihajajo prazniki – Ob praznikih bomo svoje prijatelje razveselili s svojimi voščilnicami in voščili, domača drevesca pa okrasili z obeski, ki jih bomo izdelali iz pokrovčkov od Frutka ali slanega testa.

 

 

 

Povezane vsebine