Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Slovesni začetek šolskega leta 2014

Tudi letos smo, kot že nekaj let do sedaj, prvo nedeljo v septembru namenili slovesnemu začetku šolskega leta na katerem se je zbrala prav lepa druščina otrok, njihovih staršev, mladih in tudi starejših. Lik svetega Petra z letošnjega oratorija nas je ponovno spremljal v odigrani dramski igri ter pri sveti maši na prostem.

Gospod Peter nas je v pridigi povabil k bratskemu opominjanju in z otroci obnovil oratorijska gesla:

Grem, na Tvojo besedo – Tja, kamor me kliče Bog, ne kjer mi je lažje.

Ljubim, na Tvojo besedo – Tako, da sem pripravljen za bližnjega dati življenje, ne pa iskati ugodje.

Zaupam, na Tvojo besedo – Ne popravljam Božjih načrtov, ko mi ne ugajajo.

Ubogam, na Tvojo besedo – Ubogam in nosim težo odgovornega življenja.

Vztrajam, na Tvojo besedo – Ne zbežim, ko mi postane naporno.

Bom, na Tvojo besedo – Izpolnim, kar sem obljubil, čeprav bi se raje umaknil.

Po maši je sledilo sproščeno in živahno druženje pred cerkvijo, ki so ga popestrili prav otroci s svojo razigranostjo. Lačni smo se najprej zatekli v Palačinkarno, kjer so „palačinka peki“ pridno pekli palačinke. Otroci so se lahko pridružili raznim igram ali delavnicam, na katerih so bili končni izdelki namenjeni večji povezanosti v družini in spodbujanju k temu, da bi bili kot družina več skupaj. Starši so si lahko medtem ogledali veliko izbiro knjig in učbenikov na tržnici ter imeli priložnost poklepetati med seboj.

Skupaj smo preživeli res prijeten dan, si izmenjali poletne prigode in se spodbudili k pogumnemu vstopu v novo šolsko leto. Prostovoljcem, ki smo že od dopoldneva naprej skupaj pripravljali vse potrebno za ta dan, ostaja v spominu prav to, kako lepo je, če skupaj nekaj delaš in ustvarjaš za druge. Hvaležni smo, da se lahko tudi na tak način bolj povežemo med sabo.

V tem šolskem letu naj nas sveti Peter vedno znova opominja na troje: SOČUTJE, MOLITEV IN PREMIŠLJEVANJE Božje besede ter SPREJEMANJE TRPLJENJA. Ali bomo te besede vzeli zares in jih tudi živeli, pa je odvisno od vsakega posameznika in Božje previdnosti.

N.R., T.M.