Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Zaključek Popoldnevov na Gradu 2010/11

V petek, 10. 6., smo se z otroki, ki so hodili popoldan na Mirenski Grad, in njihovimi starši dobili, da bi skupaj zaključili šolsko leto. Nismo naredili formalnega pogleda na to, kaj smo čez leto tukaj počeli. Pregled šolskega leta je potekal tako, da smo tudi staršem želeli pričarati vzdušje, ki smo ga tukaj čez leto ustvarjali z otroki.

Ob petih smo začeli z igrico Bibiti bibiti bop in se od srca nasmejali – »Bop? Ne, tiho moreš bit zdej … Slon. Kako se že nardi rilc?« Sledil je Lov na skriti zaklad – igra, ki smo jo nekateri otroci in prostovoljci pripravljali cel teden. Tri skupine staršev in otrok: sončki, rožice in ribice, so se podale na pot okoli Mirenskega Grada. Na poti so v obliki igre Activity spoznavali naše popoldansko življenje v tem letu. Vse skupine so uspešno opravile vse naloge in dobile nagrado: ena brezplačno igranje biljarda, druga namiznega nogometa, tretja pa namiznega tenisa. To so tri dejavnosti, ki so jih otroci na Gradu z veseljem trenirali vse leto. 

Zaključili smo za obloženo mizo, v prijateljskem pogovoru in spoznavanju drug drugega. Otroci so za spomin dobili tudi majhno, ročno izdelano darilo.

Upamo, da bomo lahko še več šolskih let zaključili na tako prijeten način, kot smo zaključili letošnje.

dl