Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Zaključek Popoldnevov na Gradu 2012/13

Tudi v torek 18.6. smo se v naših prostorih zbrali nekaj minut pred 15h tako kot druge dni v letu. A marsikaj je bilo drugače kot sicer. Prišli smo brez šolskih torb in v nestrpnem pričakovanju večera. Prostovoljci so nas zbrali in kot smo že dobro vajeni, smo si tudi tokrat razdelili delo. Potrebno je bilo pospraviti prostor in ga urediti pred prihodom staršev in družin, treba je bilo pripraviti mize za pogostitev, pijačo … Treba je bilo tudi zvaditi program. Kitaristi so se uglasili in skupaj smo prepeli pesmi za nastop. Potem smo se pripravili še na kviz in že je bila ura 17h: starši bodo vsak čas tu! Dan je bil jasen in vroč, nas pa je še dodatno segrela trema.
Ob 17h so starši posedli na klopi in prisluhnili našemu programu. Predstavili smo jim preteklo leto v sliki in besedi, nato pa smo jih razdelili v dve skupini in jim na pravkar poslušano temo postavljali vprašanja. Borili so se rdeči proti oranžnim in za las so se v odgovorih bolje odrezali oranžni.
Nato smo z veseljem zagrizli v domače dobrote naših staršev in nadaljevali z igro in klepetom. Na koncu smo otroci podelili zahvale prostovoljcem in se slikali za spomin. Uau, kako velika družina smo bili letos! Mislili smo, da je našega druženja s tem konec, ko so prostovoljci naznanili, da nas nekje čaka presenečenje. Povedali so nam le par napotkov, nato pa smo bili prepuščeni lastni iznajdljivosti in hitrosti. Le kaj so nam skrili?! Razdelili smo se v skupine in se s pomočjo prostovoljcev podali na lov za presenečenjem. Naposled smo ga našli v zamrzovalniku. Mmmmm … sladoled! Pa smo ga le našli! Odličen zaključek vročega dne in šolskega leta!