Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

10 let naših mladinskih maš

4. oktobra smo na Mirenskem Gradu praznovali 10. obletnico mladinskih maš. Ja,  deset let je, odkar nas je On prvič zbral - vsakega s svojimi darovi, s katerimi smo skupaj oblikovali prvo mladinsko mašo.  Obogatili smo jo s petjem, igranjem na instrumente, s pripravo uvodov, prošenj in zahval. Tako kot smo se vsako prvo nedeljo v mesecu vseh 10. let zbirali skupaj, tako smo se tudi tokrat.

Pri sveti maši ob 16h smo se Bogu skupaj zahvalili za ta leta, ki smo jih preživeli skupaj in ga prosili, da bi nas še naprej povezoval. Nato smo praznovanje nadaljevali v mladinskih prostorih, kjer smo si ogledali filmček. Ta nas je popeljal skozi našo skupno desetletno zgodovino. Skupaj smo se spominjali: »Vse se je začelo, ko je Božja previdnost na Mirenski Grad pripeljala Petra Žaklja. Takrat se nobenemu ni sanjalo, kaj vse bo iz tega nastalo. Peter je začel posvečati čas mladim. Skupaj smo odkrivali naše talente: glasbene, pevske in animatorske. Potrebno je bilo (in je še vedno) veliko dela, ljubezni, spodbud in Petrove trdne volje, da mlade popelje v življenje po poti Evangelija.

Tako je prišlo tudi do prve mladinske maše. Vsak mesec so bile bolj pristne in del nas. Postopoma se je umestilo sodelovanje otrok pri darovanju, nedeljski evangelij je bil objavljen v tiskani »Besedi«, petje in bend sta dobila svoje mesto tudi na slovesnih začetkih veroučnega leta. Sodelovanje se je uresničevalo na porokah, Kvatrnici, sledili so pevski vikendi.

Po končani mladinski maši se naše druženje zdaj nadaljuje na delavnicah v mladinskih prostorih. Skupaj pripravljamo Miklavževanje, razstave, »cikanje« jajc, odprtje razstav, »Dan za vse«. Skupno delo, predvsem pa Petrov trud, zasledimo na spletni strani foruma, na duhovnih vajah v hribih, na naših romanjih.

Hvala Bogu za vse lepo, kar smo v teh letih skupaj doživeli.

Seveda pa praznovanja ni brez torte. :) Tako smo si zapeli pesem vse najboljše ter se posladkali s slastno torto.

Želimo si, da bi mladinske maše ter vse ostalo skupno delo in druženje še dolgo živelo med nami ter postajalo še bolj naše in živo ter da nas bi bilo vedno več. Pridružite se nam. Veseli vas bomo.