Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Dobrodelna akcija za pomoč družinam v Ukrajini

Veliko imamo in velikokrat nam je vse žal že kar samoumevno. Šele ko nam kaj zmanjka, se zavemo, kako lepo živimo. Kaj je pomanjkanje, pa gotovo vedo družine v Ukrajini.

Žalostnih zgodb ljudi v stiski je v tej državi nešteto. O njih nam pripovedujejo Marijine sestre, ki tam delujejo. Da bi jim vsaj malo pomagali, smo se zakonske skupine, ki se srečujemo na Mirenskem Gradu, povezale v dobrodelni akciji zanje.

Od decembra dalje smo v družinah zbirali denar za pleničke. Marijine sestre so nam namreč povedale, da so v Ukrajini plače tako nizke, da si družine ne morejo privoščiti nakupa pleničk. Otroci in odrasli smo se tako odpovedovali malim in včasih tudi velikim stvarem ter denar pospravljali v šparovčke. Upamo, da bomo s pleničkami osrečili kar največ malih otrok.

Poleg darov za pleničke pa smo zbirali še otroške obleke in obutev. Veliko smo nabrali in upamo, da bodo naši darovi razveselili naše male ukrajinske sovrstnike in njihove starše.