Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Duhovne vaje mlajše zakonske skupine (17.2.-20.2.2011)

Smo skupina mladih zakoncev, ki smo se pred slabima dvema letoma podali na skupno pot rasti v medsebojnih odnosih in odkrivanja poslanstva v zakonskem življenju. Želeli smo biti skupaj, da bi si bili v oporo pri gradnji trdnih temeljev za naše družine. A že nekaj časa vsak pri sebi čuti, da so naše želje po boljšem domu goreče le, dokler ne spoznamo in doživimo, da je za to potrebna marsikatera odpoved. Tukaj se nam zatakne.

Za nami so duhovne vaje, ki so postavile pod vprašaj smiselnost našega druženja, če ga ne spremlja radikalna odločitev vsakega para, da se želi odločno podati na ozko pot evangelija, ki edina prinaša rast in  rodovitnost naših odnosov. Ob Mariji in Jožefu, ki sta za svoj smerokaz izbrala Boga, smo razmišljali o naših načrtih in koliko je v njih prostora za Božje posredovanje. Ugotavljali smo, da največkrat težko odstopamo od naših predstav, čeprav so zgrešene. Sozakonec me lahko podpira v mojih zablodah, ali pa me na zelo konkreten način opominja, kadar sem v zmoti. Naša rast se ustavi, kadar popuščamo v lenobi, napuhu, ogroženosti in drugih grehih, ki se bohotijo v naših odnosih. Namesto, da bi se radikalno podali v boj, se največkrat zadovoljimo s povprečnostjo in raje izberemo lagodje kakor resnico. Pomanjkanje iskrenosti in sočutnega opominjanja se kaže tudi na naših srečanjih.

Spoznanje, da smo še daleč od cilja, je sicer boleče, a je pogoj, da se odločimo iti naprej. Želimo si, da bi v nas dozorele odločitve, iz katerih bodo lahko rasli varni domovi za naše družine. Bralce prosimo, da v molitvi podprejo našo skupino, ki bo pri tem potrebovala mnogo Božjega blagoslova.

us in ss