Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Grem jaz - Oratorij 2012

Letošnji oratorij na Mirenskem Gradu je od 9. do 14. julija v igri, pogovorih, molitvi, najrazličnejšemu ustvarjanju in petju zbiral in navduševal kar 150 otrok in 60 animatorjev in ostalih pomočnikov.

Otroci so z veliko radovednostjo prihajali pod oder, kjer smo se vsak dan srečevali z likom svete Marije Dominike Mazzarello, ustanoviteljice Hčera Marije Pomočnice, in njeno veliko voljo do dela, njenim veseljem do življenja in neomajnim zaupanjem v Boga in njegovo ljubezen, njeno iznajdljivostjo pri premagovanju težav ...

Vsako jutro in vsako popoldne smo po oratorijski himni vzklikali: »Grem jaz!« Zakaj? Marija Dominika nas je naučila, da je potrebno vedno reči Grem jaz, ko nas kdo potrebuje. Grem jaz, ko je treba pomagati sošolcu, ko je treba odnesti smeti, ko je treba narediti domačo nalogo, ko je treba posesati stanovanje, ko nekdo potrebuje tolažbo … Tudi sami smo spoznali, da se moramo tako kot ona neprestano spraševati, kam nas Bog kliče.

Oratorijsko dogajanje so spremljali številni milostni trenutki. Eden takih so bile večerne molitve animatorjev. V veliki želji, da bi otrokom dali kar največ, smo se animatorji namreč ob večerih zbirali pri molitvi, kjer smo med drugim prosili tudi za stabilnejše vreme. Kljub resnično neobetavnim vremenskim napovedim smo po Božji milosti teden preživeli popolnoma suhi. No, z izjemo dne, ko smo si pri vodnih igrah osvežitev ustvarili sami.

Potrditev, da otroci in starši take programe močno potrebujejo in so jih veseli, smo prejeli ob pogledu na zadovoljne otroške obraze, smeh, igrivost, zbranost pri molitvi, pa tudi na zaključni prireditvi, ko se nas je zbralo tako veliko število, da so v hipu pošle vse srečke srečelova. Veseli smo bili tudi obiska gospe mag. Gordane Možina Florjanc z Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve ter župana g. Zlatka Martina Marušiča, ki podpirata naše programe. Ob tem se iskreno zahvaljujemo tudi vsem ostalim, ki podpirate naše delo in trud, da bi gradili boljšo družbo!
 

 

 

Projekt so letos podprli še:

Adriatic Slovenica Nova Gorica
Agencija M servis
Agroind Vipava
Andrejin kotiček
Bar Pizzeria Mlin
Bolton Adriatic
Borut Zorn s.p.
Celjska Mohorjeva družba
Ciciban
Color print
Dars
Deželna banka Slovenije
Društvo Svetopisemska Družba Slovenije
Družina Gorkič
Družina Miklavčič
Ekamant
Eurospin EKO
Fotoatelje Liquid Sky
Fotoatelje Pavšič Zavadlav
Fotokopirnica in papirnica Špica
Frizerski salon Vlasta
Gopharm
Gorska reševalna služba Ajdovščina in Tolmin
Gostilna Makorič
Gostilna Štirna
Humar Plast
Hypo Alpe Adria
I.M.2000
Incom
Inmark
Interspar Nova Gorica
Intra lighting
Ivan Sardoč sp
Jermen
Kozmetični salon Tanja
LEAS
Študentski servis Točka
Manufaktura
Medigo
Mercator
Mestna Optika
Mlinotest
Neplast
Nova KBM, področje Nova Gorica
Novi svet
Optika Vatovec
OŠ Miren
Pil-impex
Pizzerija Frnažar
Plezalna šola Peter Mrak
Policijska postaja Miren in Nova Gorica
Prostovoljno gasilsko društvo Šempeter
Salve
SC Johnson
Si.Mobil
Siedra
Skupnosti lazaristov in usmiljenk na Mirenskem Gradu
Slomškova založba
Ta In Kotiček
Tekstilna tovarna Okroglica
Telekom Slovenije
Tiskarna Janežič
Trafika Aleš
Turistična agencija Gea
Turistično športno društvo Orehovlje
Vesper
VOX Nova
Vrtnarstvo Čebron
Založba Emanuel
Založba Novi Svet
Zavarovalna Agencija Kravos
Zavarovalnica Triglav
Zlatarna in optika ŠKrlj
Žigon d.o.o.
Župnijski zavod Dravlje