Scegli la lingua:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Prešernovanje

V petek, 5.2.2016 smo se zbrali v dvorani Gnidovčevega doma na Prešernovanju 2016.

Si belite glavo s tem, kaj je Prešernovanje? Vam pomagam? Pravilni odgovor poiščite med naslednjimi možnostmi:

Prešernovanje je

1.      Uganjanje prešernosti

2.      Zbor vseh Prešernov

3.      Nekoliko drugačen način praznovanja slovenskega kulturnega praznika

Če ste izbrali tretjo možnost, ste odgovorili pravilno.

V tem duhu je potekalo letošnje Prešernovanje 2016, ki smo ga že tri tedne prej pripravljali domačini. Zbirali smo različne značilnosti in zanimivosti iz naših krajev in jih v obliki kviza predstavili na petkovih družinskih večerih. Tako je iz nekaterih vprašanj nastal kviz za skupno Prešernovanje.

Majhni in veliki, mlajši in starejši smo se  pomerili v poznavanju naših domačih krajev. Tri skupine, izbrane izmed občinstva so pod budnim očesom žirije odgovarjale na zastavljena vprašanja. Pri oblikovanju vprašanj so z izvajanjem slovenskih pesmi pridružili kitaristi, z recitiranjem slovenskih pesmi pa tudi otroci, ki obiskujejo učno pomoč. V tem večeru so naši kraji zasijali v drugačni luči, odkrivali smo le del bogastva, ki ga skrivajo v sebi. Celo Leonardo da Vinci in Primož Trubar sta se mudila v teh krajih.

Po razglasitvi rezultatov in podelitvi priznanj, smo nadaljevali prijetno druženje ob dobrotah pridnih rok.