Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Končni izlet k izlivu Soče

V soboto, 27. maja, se je na Gradu zbrala pisana druščina. Otroci, starši, nonoti in none smo jo s prostovoljci učne pomoči, varstva in učenja glasbe krenili proti izlivu Soče, natančneje v naravni park Isola della Cona.

Najprej smo si ogledali živalski muzej, kjer smo videli polno zanimivih živalic in ptičkov. Potem pa smo, oboroženi s sončnimi očali, kremami za sonce, kapami, predvsem pa s "pipsi" proti komarjem in dobro voljo, odšli na obhod parka. S pogumom smo zakorakali med roje komarjev in z navdušenjem opazovali vse vrste račk, gosi, labodov in drugih ptic. Na postojankah smo z daljnogledi opazovali jate ptic, njihova gnezda, srečali pa smo tudi veliko pajkov in želve, ki so se sončile ob vodi. Prepoznali smo dva lisičja brloga in se po poti sladkali s sočnimi murvicami.  Na koncu pa so nas pričakali še trata v senčki, kjer smo pojedli naša kosila in igrala za naše otroke (in tudi malo večje otroke :) ). Naše druženje smo zaključili s skupinsko sliko, seveda ni mogel manjkati tudi osvežujoč sladoled in kavica.  Tako smo se polni lepih spominov in vtisov s parka vrnili domov.