Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Kvatrnica in odprtje razstave FOTOOKO MLADIH 2011

Datum dogodka: 
25.09.2011
Ura: 
00:00

Vsako tretjo nedeljo v mesecu septembru se na Mirenskem Gradu odvija praznovanje godovnega dne Žalostne Matere Božje, ki ji je posvečena tamkajšnja cerkev. Praznovanje letošnje Kvaternice se je pričelo že na sobotni večer s sveto mašo, ki so jo pripravili mladi. V skupni molitvi ob Marijini podobi smo se spominjali njenega trpljenja in bolečine, ki ju je prestajala z vso ponižnostjo in predanostjo Bogu. Njeno zaupanje v Božji načrt je bilo neomajno in prosili smo Gospoda, da bi tudi mi v naših življenjih spoznali, začutili in gojili to Marijino skrivnostno povezanost z Bogom, da bi bili tudi mi sposobni izreči njen »zgodi se« in pogumno stopati po poti našega Odrešenika.

Skozi vso mašo so mladi s svojimi pesmimi ustvarjali posebno praznično vzdušje, ki se je ob procesiji z lučkami samo še stopnjevalo. Pred cerkvijo nas je sprejel topel jesenski večer in zvezde na nebu so spremljale kolono lučk, ki se je vila skozi gradenske vrtove. Ob molitvi in pesmi je svetloba sveč osvetljevala našo pot in prinašala blagoslov nad mladinske prostore, kjer se odvijajo Popoldnevi na Gradu, ter nad vse druge kotičke Grada, ki so priče oratorijskemu dogajanju in zbiranju mladih.

Na Mirenskem Gradu se namreč zbira vsako leto več mladih in njihova ustvarjalnost ne pozna meja. V sklopu letošnjega praznovanja Kvaternice so pripravili tudi otvoritev fotografske razstave z naslovom FOTOOKO MLADIH. Svečani otvoritvi s kratkim glasbenim programom smo bili priča takoj po slovesni nedeljski maši ob 17h, v dvorani Gnidovčevega doma na Mirenskem Gradu. Na razstavi se je predstavilo 18 mladih fotografov s 45 fotografijami.

Ko sem takole stala sredi dvorane in občudovala razstavljena dela, še prej pa spremljala nastopajoče v njihovih prizadevanjih, da nam polepšajo nedeljsko popoldne in približajo svoje delo, sem začutila, koliko želje in volje je v teh mladih ljudeh po odkrivanju in občudovanju neprecenljive lepote božjega stvarstva. Naj jih Božja Mati Marija sprejme v svoje varstvo in vodi po poteh osebne izpolnitve.