Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Pevski vikend 2011

Oj naslednji vikend je že pevski vikend!"
"Ja, res je."
"A boš prišel?"
"Itak."  :)

Približno tako se je začela teden dni pred pevskim vikendom naša priprava. Izbrali smo pesmi, obvestili člane benda ter kar težko že čakali, da nas bosta po enem letu spet obiskala Sašo in Robi.
V petek zvečer, 18.11., smo se člani benda zbrali v mladinskih prostorih na Mirenskem Gradu.
Po začetni molitvi, smo se po hitrem postopku naučili kar tri nove pesmi ter ponovili nekaj starih. Ure so hitro minile in čas je bil za večerno mašo in s tem zaključek dneva. Odpravili smo se v kapelo Gnidovčevega doma, kjer smo skupaj z birmanci, ki so ravno v istem vikendu imeli duhovne vaje, pevsko obarvali sv. mašo.
Drugo jutro smo se vsi skupaj zbrali na zajtrku in po zelo dobrem ogrevanju naših teles in glasilk (zapeli in zaplesali smo namreč na pesem "In the jungle") ponovno poprijeli za delo. Okrog 9. ure pa sta se nam pridružila še Sašo in Robi. Skupaj smo ustvarjali in frizirali naše pesmi, da je bilo res veselje in navdušenje v zraku. Po končanem "friziranju" smo skupaj odšli na zasluženo kosilo. V kuhinji so poskrbeli, da smo si moči res hitro spet nabrali, temu pa je sledil prosti čas. Skupaj z birmanci smo se odpravili na nogometno igrišče, kjer so se naša domača moštva pomirila v tekmi, ostali pa smo vneto navijali.
Po tekmi nas je spet čakalo delo. Ponovili in dokončno postavili smo vse pesmi, ki jih bomo 4.12. zapeli na mladinski maši ter se s težkim srcem poslovili od Sašota in Robija. A veselje se je kmalu vrnilo, saj smo se zmenili, da se kmalu spet kaj slišimo, dogovorimo in kaj skupaj ustvarimo.
V nedeljo smo se zjutraj spet zbrali na zajtrku. Po njem smo ponovili nekaj pesmi iz celega vikenda ter se pripravili na zaključno mašo. Z birmanci smo poskrbeli, da je sv. maša bila res lepa.
Na koncu pa smo si vsi člani benda še podelili mnenja in občutja s celotnega vikenda. Skupen sklep je bil, da pevski vikend naslednje leto še enkrat ponovimo.

pb