Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Pevski vikend 2014

Vsako leto pevci in instrumentalisti Glasbene skupine Mirenski Grad težko pričakujemo pevski vikend, ko nas čakajo intenzivne vaje. Letos smo ga izvedli 14. in 15. marca. Zbrali smo se v petek zvečer in radovedno čakali, kaj je zborovodkinja Barbara pripravila za nas. Poudarek letošnjega vikenda je bil na interpretaciji. Naredili smo nekaj vaj simuliranja obešanja perila in branja jabolk ter ogreli glasilke. Nato smo se razdelili v skupine in vsaki je bila dodeljena pesem, ki jo je skupina morala uprizoriti. Cilj naloge je bil predvsem posredovati občinstvu vsebino pesmi ter vanjo vtisniti sebe in svoja občutja. Ugotovili smo, da smo lahko zelo prepričljivi in sporočilni. Petkov večer smo nato zaključili z razgibano igro presedanja ter obujanjem spominov na pretekle smešne dogodke, ki smo jih kot mladi ušpičili.

V soboto pa se je dan začel zelo razgibano. Barbara nas je po načelu »dober glas v zdravem telesu« najprej predramila z dobro telovadbo, ki je zbudila vse naše čute. Po tem pa so k nam prišli Sašo in Robi. Delo se je začelo. Pevci so odšli v mladinske prostore in tam nadaljevali z vajami, instrumentalisti pa smo s Sašom in Robijem skušali pesmi glasbeno oblikovati tako, da bi lahko oddali kar največ vsebine. Po kosilu, smo se ponovno združili in pesmi dokončno postavili. Kar dlake so nam lezle pokonci, ko smo skupaj prepevali in igrali. Kako lepo je, ko s srcem poješ in igraš! Po končanih vajah smo se poslovili in z dobrimi občutki nad dnem sklenili, da se kmalu spet vsi skupaj dobimo. Pevski vikend nas je napolnil z novim elanom, ki ga bomo v nadaljnjem ustvarjanju zagotovo uporabili. Vas zanima kakšni so bili rezultati pevskega vikenda? Pridite na naslednjo mladinsko mašo in se prepričajte na lastna ušesa!:)

P.B.