Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

ŽENSKA in MOŠKI drug drugemu dar

Peti postni vikend zakonci žirovskih zakonskih skupin že tradicionalno preživimo na Mirenskem Gradu.

Zbralo se nas je okrog 20 parov ter nekaj ducatov otrok. Duhovni oče vikenda je bil g. Peter Žakelj, ki nas je že v petek zvečer povabil k zavedanju, da je vsak od nas dar in da smo  dar drug drugemu. Da pa bi bile naše družine čim bolj podobne nazareški, smo se zvečer pridružili domačinom in mladim na križevem potu za družine. Lepa množica se nas je zbrala in poromala od vznožja grajskega hriba ter pri vsaki kapelici križevega pota molila in prosila za naše družine. Naši otroci so bili posebej navdušeni nad baklami ter ubranim petjem ob zvokih kitar.  

V soboto smo dopoldne premišljevali ob papeževem nagovoru Biti ženska, popoldan pa še ob Biti moški.  Posebej nagovarjajoči so bili poudarki, da brez ženske ni harmonije ter, da je Bog ustvaril žensko, da bi vsi imeli mater. Zelo so bili nagovorjeni tudi očetje, saj papež pravi, da je modrost tisto najpomembnejše, kar lahko oče posreduje otrokom. Oče mora biti potrpežljiv in mora znati čakati. Stalna očetova navzočnost je pomembna. Šele, ko se vsak posebej veseliva svoje ženskosti/moškosti in prepoznava glavne težave, ki nama branijo, da bi to veselje skupaj živela, sva mož in žena lahko drug drugemu dar. Da pa ni ostalo samo pri govorjenju si je za zaključek vsak par sestavil pet načel, ki mu bodo pomagala, da bi bila drug drugemu kot moški in ženska resnično dar.

Mirenski Grad smo zapustili v veselju in hvaležnosti za vse prejeto. Pa ne samo zato, kar smo na Gradu slišali od g. Petra in drug od drugega, ampak predvsem, ker bomo iz slišanega ŽIVELI .- )

Hvaležnost je velika.