Scegli la lingua:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Družinska postna akcija - delavnica za otroke

S prvim tednom meseca marca smo vstopili v postni čas, na katerega smo se želeli posebej pripraviti tudi z marčevsko otroško delavnico po mladinski maši.

V mladinskih prostorih se je 7 družin z ostalimi prostovoljci trudilo izdelati plakat, s pomočjo katerega si bo vseh 40 dni posta vsak večer izprašalo vest in razmislilo, kako se jim je čez dan uspelo odpovedovati sedmim glavnim grehom in se truditi za kreposti. Te na plakatu predstavljajo rože brez cvetnih listkov, grehe pa predstavljajo veje trnatega grmovja, ki se razrašča okrog cvetlic. Ali bodo rože dobile cvetne listke in grmičevje čim manj trnov, je torej odvisno od našega prizadevanja. Da bi otroci in starši v vsakdanjih življenjskih situacijah lažje prepoznavali sedem glavnih grehov, smo jim prostovoljci v pomoč pripravili še knjižico z razlagami grehov in konkretnimi primeri za posamezen greh.

Delavnica je bila za otroke precej zahtevna, a s pomočjo staršev in prostovoljcev so ji le bili kos. Upamo, da bodo s starši pridno sodelovali tudi doma, da bo postna akcija čim bolj uspešna. Koliko rož bo v tem mesecu zacvetelo, si bomo povedali na aprilski delavnici. :)

 

M.B.