Scegli la lingua:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Marijin oltarček - delavnica za otroke

Smo v mesecu maju, ko zunaj vse cveti in zeleni in nam govori o lepoti in ustvarjalnosti, ki jo je Bog položil v naše stvarstvo. Poleg tega se spominjamo tudi naše mame Marije, ki ji je ta mesec posebno posvečen. Na prvo majsko nedeljo smo se zbrali na mladinski maši, na kateri smo bili nagovorjeni, da posnemamo Marijino privolitev v to, da Bog usmerja naše življenje.

Po maši smo v mladinskih prostorih pripravili delavnice, kjer smo z otroci skušali posnemati ustvarjalnost našega Boga in s tem tudi okrasiti oltarček za Marijo. Ker je za Marijin oltarček potrebno imeti Marijo smo sliko Marije zalepili na okvir. Otroci so lahko z ročno izdelanimi štempiljkami barvasto okrasili okvir. Lahko so izbirali med različnimi vzorčki, ki so jih najprej pomočili v tempera barvo in nato z njimi poštempljali okvir. Pri tem so bili zelo ustvarjalni in nastajale so čudovite umetnine.

Prav tako so lahko z ročno izdelanimi štempiljkami barvasto okrasili prtiček na katerega bodo postavili okvir z sliko Marije.

Lahko pa so pobarvali tudi vazico, v katero bodo položili šopek cvetja za Marijin oltarček. Z barvami so okrasili steklene kozarčke, oblepljene z mivko. Izpod njihovih prstkov so nastajali čudoviti prelivajoči vzorci.

Otroci so imeli veliko izbire.  

Med tem ko so otroci ustvarjali, smo odrasli poklepetali, mladi so igrali različne igre, vsi pa smo se imeli zelo lepo. Bujnost življenja, ki jo prinaša mesec maj v svojem razcvetu, se je tako odražala tudi med nami.

 Tina Čerin