Scegli la lingua:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Od sebe do bližnjega

Prav o tem smo razmišljali na letošnjih duhovnih vajah mladinske skupine.

Kako pa smo se tega lotili? V katehezah in skupnih pogovorih smo najprej ugotavljali s pomočjo testa osebnosti, kateri temperament je značilen za vsakega izmed nas. Po skupinah smo nato se pogovorili, kako določen temperament  vpliva na nas in naše odnose z bližnjimi. Učili smo se tudi kako biti skupaj v različnih situacijah, kot na primer:  pri skupnih obedih na duhovnih vajah, v spodbujanju, da poskusimo hrano, ki nam ni tako všeč  ali pa na sončnem sprehodu na Cirje. Še posebej smo se razživeli, ko smo ugotavljali, kako biti z bližnjim in ne gledati samo nase pri borbeno zabavni igri Dixit, ko pa smo želeli vsi zmagati :) ter pri igranju biljarda.

Tu pa so naši vtisi:

Anastazija

V spominu od duhovnih vaj mi je ostalo veliko, od katehez do hrane :). Kateheze so bile odlično vodene, v spominu so mi še posebej ostali temperamenti. Edina stvar, ki mi ni bila všeč je bilo vstajanje zgodaj zjutraj. Še kdaj bi ponovila take duhovne vaje.

Ines

Duhovne vaje so bile super. Hrana je bila zelo dobra, kateheze tudi ... V glavnem vse je bilo ful fajn. Najbolj fajn pa mi je bilo to, da nismo imeli striktno samo kateheze, ampak smo se šli tudi kakšne igre in pa hodit na Cirje. Najbolj pa sem si od duhovnih vaj zapomnila soboto zvečer, ko smo govorili, da odnos med fantom in dekletom ne sme temeljiti na kompromisih, ampak na skupnem iskanju resnice. 

Za moje pojme so bile duhovne vaje učinkovite in še kako potrebne :)

Megi

Duhovne vaje so mi bile zelo všeč, ker sem se lahko poglobila vase in o vsem razmislila. Še posebno všeč mi je bil test osebnosti, ko sem spoznala delček mene, ki ga prej nisem, kaj lahko popravim da bom boljša. Všeč mi je bilo to, da nismo samo razmišljali o temah ampak smo si vzeli tudi čas za odmor. Če bi lahko bi imela te duhovne vaje več časa.

Ana

Na duhovnih vajah sem se zelo poglobila v tiste stvari na katere nisem niti pomislila ali pa se nisem zadosti poglobila.  Zapomnila sem si kako smo šli na Cerje.

Nika

Na duhovnih vajah mi je bilo zelo všeč. Naučila sem se veliko stvari, ki jih bom ponesla v svoje življenje. Hrana je bila odlična. Lepo mi je bilo tudi, ko smo šli na Cerje, da smo se malo razgibali. Na stvari zdaj gledam malo drugače. Vem kako reagirati. Skratka vse je bilo super. Zabavno je bilo, ko smo na sobotnem večeru šli v mladinske prostore in se tam zabavali.

Vanessa

Med 12. in 14.2. smo na Mirenskem Gradu imeli duhovni vikend. Naslov našega razmišljanja je bil ''od sebe do bližnjega''. Rešili smo test osebnosti, z njo smo se tudi srečali in smo razmišljali o temu, da smo poklicani k ljubezni. 

Veliko smo se pogovarjali, razglabljali, igrali in peli. Naučila sem se veliko novih stvari za življenje. Upam, da bomo take duhovne vaje pogosteje organizirali, da bi se lahko večkrat imeli tako lepo kot smo se imeli tokrat. :)

 Lea

Duhovni vikend na Gradu mi je bil zelo všeč. Bila sem nova v skupini vendar sem se hitro povezala z vsemi. Hrana je bila najboljša, program in tema sta bila tudi zanimiva, animatorji pa res da boljših ni. ;)