Scegli la lingua:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Ave Marija, mi kličemo ti, milosti si polna Gospod je s teboj!

Na tokratni majevski delavnici smo z otroki pripravili oltarček za Devico Marijo. Izdelali smo preprost Marijin kipec, ga pobarvali in okrasili. Poleg tega pa smo s pomočjo štampiljk izdelali še prtiček.

Za tiste, ki vas ni bilo z nami, naj povemo, kako se kipec naredi. Vzameš za dobro pest DAS mase. Jo razvaljaš na približno 2 mm debelo. Na to »palačinko« položiš star CD in obrišeš krog. Iz odvečne mase narediš glavo (kroglico v velikosti večjega lešnika). Na krog, ki si ga obrezal, položiš kakšen zanimiv čipkast prtiček in narahlo povaljaš in prtiček odstraniš, tako dobiš odtis čipk. Krog nato po sredini razdeliš na dva enaka dela. Iz enega dela narediš trup. Polkrog zviješ v obliki stožca. Na vrh stožca postaviš kroglico za glavo, na glavo pa povezneš drugi del polkroga v obliki pregrinjala. Suh kipec lahko potem še pobarvaš s tempera barvami.

Naj te Marijina priprošnja varuje in spremlja na poti k Bogu!