Scegli la lingua:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Šolski urnik in bobenček

»Če hoče kdo iti za menoj, naj se odpove sebi in vzame svoj križ ter hodi za menoj." Na prvo nedeljo v septembru smo pri mladinski maši razmišljali o pomenu sprejetja križa, umreti življenju, da bi življenje lahko prejeli.

Od otrok, mladih, zakoncev pa do staršev smo se vsak posebej spraševali kaj konkretno pomeni križ v našem življenju. Ali je učenje križ? Je križ zvestoba in vztrajanje v zakonu? Je vzgoja križ? ... 

Temu je bila namenjena tudi delavnica in naše druženje po maši v mladinskih prostorih. Starejši otroci so tako lahko ustvarili urnik za novo šolsko leto, ki jim bo služil za lažjo organizaijo časa za učenje in prostega časa. Se tako odpovedali temu, da bi počeli kar jim paše in raje pomagali drugemu.  

Starši pa smo svoj čas in pomoč ponudili mlajšim otrokom ter skupaj izdelali bobenček. Druženje je minilo ob izmenjavi pogovorov in spodbud, ki jih imamo zakonci, starši in mladi med sabo. Ter se zaključilo s skupno večerjo v Marijinem domu.