Scegli la lingua:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Drevo hvaležnosti

Po zahvalni nedeljski mladinski maši smo se zbrali v mladinskih prostorih na Mirenskem Gradu, kjer je potekala delavnica za otroke.

Izdelovali smo zahvalno drevo. Najprej smo otrokom obrisali rokice, ki so predstavljale deblo drevesa. V deblo pa smo zapisali HVALA ZA. Nato pa so otroci s svojimi prstki  z različnimi barvami odtiskali. Odtisi njihovih prstkov so predstavljali listke na drevesu. V listke pa smo zapisali konkretne stvari zakaj smo hvaležni. Skupaj smo bili sklepčni, da  smo hvaležni za : starše, prijatelje, vrtec, šolo, hrano, igrače ... Naše drevo nas bo spodbujalo, da bomo cel mesec vsak večer ob večerni molitvi, v krošnjo z besedo vpisali, za kaj smo tisti dan hvaležni. Tako bomo v celem mesecu dobili pravo drevo hvaležnosti. Otroci so se na delavnici zelo zabavali z različnimi barvami. Imeli smo se lepo.