Scegli la lingua:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Kropilnik in beli golob

Po nedeljski mladinski maši, pri kateri smo obhajali praznik Jezusovega krsta, smo se tudi tokrat zbrali v mladinskih prostorih na veselem druženju in ustvarjalni delavnici za otroke. Na koncu pa nas je presenetil celo veličasten ognjemet.

Na krst se lahko spomnimo vsakič, ko se pokrižamo z blagoslovljeno vodo, zato smo si izdelali svoj kropilnik. Na lesen podstavek smo prilepili veliko školjko, v katero bomo nalili blagoslovljeno vodo, angelčka in manjše polžke in školjke za dekoracijo. Nastali so zelo lepi kropilniki in upamo, da bodo dobro služili svojemu namenu.
 
Simbol pri krstu je tudi bel golob, ki predstavlja Svetega Duha. Otroci so si izdelali golobčke iz papirja, ki jih bodo lahko obesili na božično drevo.
 
Naj nas Jezusov krst spominja na besede, ki jih Bog izreka prav vsakemu izmed nas: " Ti si moj ljubljeni sin/ljubljena hči, nad teboj imam veselje."