Scegli la lingua:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Polno življenje - duhovne vaje mladinske skupine

Duhovne vaje za mladince so bile res doživete.

Polno je bilo globokih misli in razmišljanja…manjkalo pa ni smeha, druženja in iger. Skratka POLNO SMO ZAŽIVELI! To pa so naši utrinki:

Hana: Je bilo v redu, edino prezgodne vstajanje. :) Film je bil zanimiv in lep. Tema je bila zelo zanimiva. Kar bi spremenila pa je le, da ne bi po obrokih spravljali tudi za birmanci s Kapele.

Ana F.: Vesela sem, da sem si tudi letos vzela čas in prišla na duhovne vaje. V teme sem se hitro poglobila, saj so bile razumljive. Upam, da bom spoznanja iz duhovnih vaj znala uporabiti tudi v življenju. Lepo je bilo, da smo se poleg razmišljanj ob temah tudi kaj poigrali, pohecali in pomagali pri delu v kuhinji. Hrana je bila odlična, družba pa ni da ni. Hvala voditeljem za trud in lep vikend.

Tadeja: Želela bi, da bi bile duhovne vaje več časa, saj so hitro minile. Pogovori so mi bili všeč, ker se ne pogovarjamo vsak dan o takih stvareh. Najbolj mi je bilo všeč, ker smo se med sabo pogovarjali in družili. Družabni večer mi je bil zelo lep.

Meta: Meni je bilo super. Med sabo smo se lepo povezali in upam, da bomo še naprej ostali povezani. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo imeli družabni večer, prosti čas, ko smo se pri katehezah pogovarjali po skupinah. Vstajanje zjutraj je bilo malo prezgodnje.

Edita: Če pomislim za nazaj, na petek, ko me je bilo malce strah in nisem vedela ali priti ali ne, lahko potrdim, da je bilo fajn. Veliko smo se presmejali in veliko pogovarjali. Najbolj mi je bilo všeč to, da se nisem počutila tako osamljeno in sem veliko bolj sproščeno govorila kot običajno. Všeč mi je bilo, ker sem lahko spregovorila o svojih stiskah in težavah in dobila podporo za naprej. Tudi film, ki smo ga gledali mi je bil zelo všeč. Zelo fajn mi je bilo tudi na družabnem večeru. Res smo se veliko presmejali. V sobah je bilo tudi zelo fajn, ker sem imela dobro družbo.

Sara: Super je bilo. Teme so bile malce težje za razumet, kar pa je bilo super, da sem se bolj poglobila. Problem vidim v tem, da so nekateri bili zvečer v sobah na telefonih. Predlog za naprej, da v petek, ko pridemo nam voditelji vzamejo telefone. Časa za sprostitev je bilo veliko, družabni večer je bil super in lahko bi trajal več časa. Všeč mi je bilo tudi kako so se teme vrtele okrog filma. Duhovne vaje bi lahko večkrat imeli (npr. med jesenskimi ali poletnimi počitnicami). Hrana je bila odlična. Iskrena hvala voditeljem za njihovo potrpljenje z nami. :)

Ines: Duhovni vikend mi je bil zelo všeč. Pridobila sem nova odkritja. Veliko druženja je bilo in smeha. Zdi se mi, da pride duhovni vikend vedno ob pravem času, ko potrebuješ odklop in novih pogledov na vse skupaj. Še posebej kar se vere tiče. Hrana je bila odlična! :) Mislim, da bodo moje želje in sklepi tokrat imeli večjo možnost uspeha! Čas ni bil nič natrpan.

Blaž K.: Fajn je bilo, da smo igrali namizni nogomet. Lepo mi je bilo, da nas je bilo veliko. Ure za vstajanje niso bile problematične. Najbolj mi je ostalo, da se ne smemo bati stopiti v odnos - se izpostaviti, ker se bojimo, da ne bomo sprejeti.

Alan: Imel sem se zelo lepo. Bili smo v dobri družbi, hrana je bila dobra, samo primanjkuje mi spanca. Stvar, ki mi je bila najmanj všeč je, da v moji sobi niso lovili mobilni podatki. Všeč mi ni bila igra Michelangelo in igra Morilec, ker sem prvi izpadel. :) Všeč mi je bil kalčeto.

Ana K.: Meni je bilo zelo fajn. Zelo sem uživala. Sama sebe sem še bolj spoznala. Želim si, da bi trajalo več časa, da bi imeli večkrat na leto in da bi vzeli telefone čez dan in bi jih dobili zvečer. Najbolj všeč mi je bil družaben večer, da smo se povezali in še bolj spoznali. Želim, da bi se nas vedno zbralo toliko kot se nas je ta vikend.

Vanessa: Tokratne duhovne vaje so mi bile všeč. Tema je bila vredna poglobitve, ker je vodilo za življenje. Pobliže sem spoznala nekaj ljudi, ker smo se zbrali res v velikem številu. Na splošno razporeditev dejavnosti mi je bila dobra – ne prezahtevna. Hrana je bila pohvalna. Voditelji kapo dol. :) Edino, kar mi ni bilo všeč, da v petek prideš, se enkrat obrneš in že moraš domov. Lahko bi poskušali narediti en dan v tišini, da bi se dobro poglobili vase.

Blaž P.: Imel sem se lepo. Hrana je bila dobra in družba tudi.  Najbolj mi je bil všeč, ko smo igrali namizni nogomet. Za naslednjič si želim malo več spanca.

Tjaša: Vesela sem bila, da se nas je zbralo toliko. Lepo mi je bilo videti, da ste mladi za stvar tako pri katehezah kot pri druženju, peki pice, sprehodu,… Tema, tudi če ni bila lahka, ste jo želeli dojeti. Si želim, da bi šli tako naprej, da bi se povezovali in nam bi bilo skupaj lepo.

Petra: Lepo je bilo delati s skupino, ki si želi pogovora in razmišljanja. Najbolj so mi bili všeč naši smehi in vzdušje med nam, da smo bili res skupaj in povezani. Upam in si želim, da bi skupaj še vztrajali in se dobivali na mladinski skupini in ob drugih priložnostih. Drugo leto pridem spet. :)

Peter: Si želim, da bi se bolj odprli, da bi verjeli, da lahko zaživite skupaj. Je bilo lepo, ste živi, pripravljeni sodelovati, pridni pri delu,…

Niko: Že cel teden pred tem vikendom sem imel kepo v želodcu, kako se boste moji (9.raz) udeležili tega vikenda. Načeloma ste eni bili za, drugi kolebali in želeli lenariti, tretji niste imeli sebi ustrezne družbe. Potrebno je bilo kar nekaj telefonov, pogovorov z vami, starši. Ko sedaj pomislim za nazaj sem  Bogu hvaležen, da sem vztrajal in sam sebe brcal najprej, da sem lahko tako še druge spodbujal.

Kar se tiče teme, je bila »ta prava« bi rekli. Sploh začetek z filmom, da smo lahko padli v to, in v nadaljevanju Petrova prisotnost ob uvodih in zaključku  vsake posamezne teme. Zahvaljujem se Petru, da si je vzel čas in se potrudil biti z nami vsemi, stati za vsem tem ter kljub temu, da so bile težke stvari, v tem vztrajat. Ni pustil, da bi samo nekaj povedal, ampak je skupaj z nami iskal poti in odgovore. Tako je bilo tudi nam animatorjem lažje se osredotočit na samo določene dele in imeti energijo tudi za  ostale stvari.  Del mladih je bil domač, nekaj novih obrazov smo imeli, ampak se mi zdi, da smo vsi čutili ta duh skupnosti, ki nas je povezoval. Mene je to kar nosilo na krilih (reklama Red Bull), da ni bilo nič pretežko in sem v tem užival, čeprav je bilo naporno. Ob tem ste mladi videli, da ne počnemo nekaj zato da počnemo, ampak v to verjamemo. Normalno je, da vas je odnašalo in ste si želeli svoje logike, ampak če bi bili skupaj še kakšen dan več, bi še bolj padli v božjo logiko.

Lepo je bilo, da smo prepričali še zadnje omahljivce, tako, da so vsi spali na Gradu in jih s tem še bolj povezali. Takšno obliko druženja, ki je bila za nekatere prvič,  pomembno  vpliva na vaš duhovni napredek. To je izkušnja, ki je ne boste pozabili.

Pomembno je bilo tudi to, da smo imeli dodatne zadolžitve kot je bila molitev pred in po jedi, sploh pa pospravljanje in pomivanje  posode. Še en napor več, ampak je deloval pozitivno na nas, da to počnemo v dobro vseh  in skupnosti. In seveda pizza, naredili smo jo v hipu ob uživanju in sodelovanju vseh mladih ter v nadaljevanju veseli večer.

Voditelji in mladi smo dihali, delali  in se družili kot eden. Ta duh skupnosti nas je povezoval dejansko v eno družino.

Osebno se  že dolgo  nisem ob vsem vloženem naporu, imel tako lepo in ob tem užival v darovanju za bližnjega.