Scegli la lingua:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Postni venčki, ko bodo zacveteli s pogovorom

Tokratna delavnica po maši za družine je bila zaznamovana z izdelovanjem venčkov, le da smo tokrat izdelovali postne venčke, ki nam bodo v pomoč pri letošnji postni akciji.

V letošnji postni akciji se bomo skupaj z otroki ustavljali ob pogovoru in molitvi ter vsak dan skušali uresničevati geslo: TI POVEM IN SE POGOVORIVA.

V ta namen smo iz nepopisanih kosov papirja ali kartona naredili venček z modelčki rož, ki so zaenkrat še povsem puste. Trudili se bomo, da se bomo zvečer ob venčku z otroki pogovorili, kako jim je čez dan uspevalo uresničevati geslo in kaj se nam je dogajalo. Venček naj nam bo v spodbudo, da bomo skušali deliti naša doživljanja, želje in težave ter s pogovorom in molitvijo skupaj iskali rešitve. Tako bodo lahko otroci vsak večer pobarvali eno rožico ter se v molitvi zahvalili ali prosili za pomoč.

Ob naši vztrajnosti bo pusti venček do Velike noči pisano zacvetel ter tako postal simbol naše povezanosti.