Scegli la lingua:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Z veseljem ustvarjali, z veseljem molili

S tokratno družinsko mašo smo že kar konkretno vstopili v mesec oktober, mesec rožnega venca. Skozi rožni venec spoznavamo Kristusovo skrivnost in božjo prisotnost v naših življenjih.

Tako je tudi delavnica po maši bila tematsko obarvana. Da bi se cela družina lažje združila pri molitvi rožnega venca in bi tudi otroci lažje sodelovali pri sami molitvi, smo izdelali simpatične knjigice, ki uprizarjajo skrivnost veselega dela rožnega venca.

Same “naloge” smo se sprva kar malo ustrašili, saj je izdelava lične, mehke knjigice iz filca in podobnih materialov zahtevala kar nekaj vloženega časa in truda. Vendar veselje in umetniška žilica otrok ter organizacija dela s strani staršev so pomagali, da smo se hitro “zakopali” v delo. Vsaka družina je prejela šest listov iz filca, prvi namenjen za izdelavo naslovne strani, ostalih pet pa za uprizarjanje veselega dela rožnega venca. Na vsakega od petih listov smo navezali vrvice z desetimi kroglicami, ki nam bodo pomagale slediti molitvi. S pomočjo šablon pa smo iz barvanega filca izrezali svete podobe, ki smo jih nalepili na vsakega izmed listov, da se bomo lažje spomnili kateri del molitve je na vrsti.

Ne samo v oktobru, vedno naj bo molitev v naših srcih, tiho in vztrajno, saj le tako lahko resnično slišimo kaj nam Bog osebno sporoča.