Choose language:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Marijin dom

Dom ob cerkvi je bil zgrajen leta 1914, prvotno misijonska hiša lazaristov.

Marijin dom – nekdanja misijonska hišaDom ob cerkvi je bil zgrajen leta 1914. V prvi svetovni vojni je bil porušen, leta 1924 pa obnovljen, vendar znižan za eno nadstropje. Ponovno ga je zaznamovala druga svetovna vojna, ko so ga leta 1944 požgali partizani. Leta 1960 so se v njem naselile prve sestre usmiljenke. Ko so ga leta 1961 obnovile, so se vanj naselile sestre, ki so se iz vseh delov Jugoslavije na jesen življenja vračale domov. V domu so bivale vse do leta 2015, ko so zgradile manjšo hišo ob pokopališču, dom pa je prešel v last lazaristov. 

 

V Marijinem domu je nastal Center za družine Mirenski Grad, ki deluje pod okriljem Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote. V njem potekajo številne aktivnosti za otroke, mlade in družine, del prostorov pa je namenjen tudi programom za brezdomne in domu duhovnih vaj.