Choose language:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

"TA' BOLAN TA' ZDRAVEGA NOSI, BURELCA, IZGUBLJENO ŽEZLO...in še veliko drugega"

V petek, 19.6.2015, ob 19h, so se na Mirenskem Gradu zvrstile prave štafetne igre. Birmanci iz Bukovice, Bilj in Vrtojbe so se zbrali, da bi skupaj zaključili prvo leto priprav na prejem svete birme. 

Ob 18.30 so iz Mirenskega Gradu odpeljali kar štirje avtomobili. Odpravili smo se v Bilje, kjer so nas pri župnijski cerkvi že nestrpno čakali birmanci. Porazdelili smo se po avtomobilih in krenili nazaj na Grad. Na Gradu pa je birmance pričakalo presenečenje. Animatorji smo jim pripravili kar nekaj zanimivih štafentnih iger. 
Najprej so se pomerili v nošenju "Ici baci", sledila je igra vzdržljivosti - vožnja po domače rečeno "burelce" ter iskanje izgubljenega žezla. Skupine so se izenačeno borile in pridno nabirale točke vse do zadnjega žvižga. Tem igram pa sta sledili še dve, ki sta birmance izzvali v ustvarjalnosti in koordinaciji. Skupina je v najkrajšem času morala uresničiti zahtevo vodje, ki je napovedoval koliko nog, rok, zadnjic... se lahko dotika tal. Ali si predstavljate sliko skupine birmancev, ki uresničuje zahtevo, naj se tal dotika: 5 nog, 4 roke, 3 komolci, 2 zadnjici in 1 nos? Verjemite, bili so nadvse iznajdljivi. Tej igri pa je sledila gradnja Babilonskega stolpa - vsaka skupina je morala le s pomočjo svojih teles zgraditi najvišji stolp. Kljub začetnim organizacijskim težavam, smo tudi tega dobili sredi Grajskega parkirišča. 

Po štafetnih igrah, smo skupaj odšli do mladinskih prostorov, kjer nas je že čakala dobra večerja - pica!
Po pici pa našega druženja še ni bilo konec. Razdelili smo se na skupine in se pomerili v različnih družabnih igrah, biljardu in kalčetotu, najpogumnejši, ki se niso ustrašili dežja pa so se na bližnji jasi pod borom pomerili tudi v nogometu.

 Srečanje smo zaključili s sladoledom ter pozdravi, da se kmalu spet vidimo septembra.