Choose language:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Sveti trije kralji - delavnica za otroke

Na prvo nedeljo v januarju smo se z vseh vetrov zbrali mladi po letih in mladi po srcu, pri mladinski maši in nato v mladinskih prostorih na Mirenskem Gradu. Skupaj smo preživeli popoldan in se pripravili na tretji božič oz. tretji sveti večer - na prihod svetih treh kraljev. 

Iz konzerv smo si pripravili posodice, v katere bomo lahko dali goreče oglje in kadilo, da nam bo na tretji sveti večer lepo dišalo po stanovanjih in hišah. Za hranjenje kadila pa smo si, sicer že lepe školjke, naredili še lepše in jih okrasili s kamenčki. 
Da bi pa svetim trem kraljem, samim sebi in drug drugemu, olajšali iskanje Jezuščka - izvira Svetlobe, smo naredili še svečnike in vanj dali svečke, da nam bodo svetile in nas vodile do nas samih, do sočloveka in Boga.

Ob koncu smo uživali v lepoti svetlobe in barv. Občudujoče smo opazovali, kako je ognjemet razsvetlil temo noči in jo napolnil s čarobnostjo. To skupno navdušenje nad ustvarjanjem in lepoto luči pa nas je pripeljalo do veselja nad tem, da smo lahko skupaj - kot Gašper, Miha in Boltežar - tudi mi del ene celote, ene družine. Družine, ki se zna tudi poveseliti, objeti, zapeti skupaj in na ta način voditi tudi druge k Ljubezni, Veselju, otroškosti.