Choose language:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Ta veseli dan na Mirenskem Gradu

V Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote smo preteklo soboto, 3. 6. 2018, na Mirenskem Gradu pripravili piknik z delovno akcijo za brezdomce in prostovoljce. Skupaj smo se srečali z željo, da bi praznovali vse, kar smo skupaj doživeli v tem šolskem letu.

Na povabilo se je odzvalo 21 brezdomcev in 35 prostovoljcev. Na Gradu smo se zbrali polni veselega pričakovanja ter se po uvodni predstavitvi razdelili v različne delovne skupine: žagali smo drva, pleli rastlinjak, vrt in cvetlične gredice, postavljali cvetlične aranžmaje v cerkvi in pripravljali kosilo. Delo je bilo raznoliko in za vse okuse J. Med delom smo poklepetali in se bolje spoznali. Nato je sledil čas za sprostitev. Ob kitari in ubranem petju, smo počivali v senci pod marelico ali igrali namizne igre. Kmalu smo šli na kosilo, ki je po druženju še bolj teknilo. Na mizi so nas čakale slastne mesne in zelenjavne dobrote z žara ter domače pecivo. Ob koncu kosila smo najbolj prizadevnim brezdomcem podelili tudi nagrade za pridnost pri delu. Zadovoljni, da smo preživeli zares bogat dopoldan, smo se skupaj vrnili v Ljubljano in na svoje domove.


Nekateri so pa vendarle ostali na Gradu …


Pozno popoldne smo se srečali prostovoljci iz Ljubljane in Grada.  Tudi mi smo se srečali z namenom, da bi se skupaj poveselili vsega, kar smo v preteklem letu skupaj naredili.

Ker se naše skupno geslo društva glasi Skupaj gradimo dom, smo se za ogrevanje igrali igro hiške, v kateri smo levi in desni postavljali hiške za stanovalce. Nato smo se razdelili v skupine. Vsaka skupina je dobila posebno nalogo, naj pripravi izvirno in zabavno reklamo za prostovoljsko delo v našem društvu, s katero bi lahko pridobili še kakšnega prostovoljca. Nastali so res zanimivi in zabavni prizori, ki bi lahko prepričali vsakogar :).


Skupaj smo se nasmejali tudi ob skeču, ki so ga sestavili in zaigrali prostovoljci iz Ljubljane. Prikazali so prizor z ulice, kjer trije brezdomci postanejo ekipa Radostna Vincencijeva ekipa in se odločijo slediti geslu: Vztrajno skupaj se borimo, da večerje ne zamudimo. Nato so nam mladi iz mladinske skupine zaigrali igro Cesarjeva nova oblačila in prikazali, da bi bilo na svetu lepše, če bi nanj gledali z otroško iskrenostjo.

Prostovoljci so druženje sklenili v veselem vzdušju in z željo, da bi skupaj vztrajali še naprej. Skupaj smo vzkliknili naše skupno geslo: VZTRAJNO SKUPAJ SE BORIMO, DA V VESELJU ZAŽIVIMO.

 

Eva P. Olivo