Choose language:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Lutkovna igrica za otroke Štirje fantje muzikantje - marec

Ia, ia, hov, hov, miav, miav, ia, kikiriki. Tako se je glasila pesem fantov muzikantov: modrega osla, starega psa, betežnega mačkona in pazljivega petelina. Zanimive druščine, ki je nastala čisto po naključju, na poti, ko je vsak izmed njih bežal od svojega krutega gospodarja. Ker so ostali brez običajnega dela, so na oslovo pobudo sklenili, da bodo postali mestni muzikantje. Morali so torej odriniti v mesto, nekje na poti pa najti še kaj za pod zob, da bi pot hitreje in lažje premagali. Sreča se jim je nasmehnila, ko so v daljavi zagledali drobno lučko. Ko so se ji približali, so videli, da je to pravzaprav koča, v kateri se trije razbojniki mastijo s klobasami, kokoško, zajcem in drugim mesom. Muzikantje so razbojnike prestrašili in se polastili njihovega plena, tako, da so njihovi trebuščki pokali od sitosti. Koča je postala njihov dom, kjer so končno lahko bili na varnem. In veselo ter nadvse ubrano so zopet zapeli: ia, ia, hov, hov, miav, miav, ia, kikiriki.

Bučno smo jim zaploskali in zapeli z njimi čisto vsi, razen tistih, ki so od strmenja v pisano druščino imeli le na široko odprte očke.
Lutkovna predstava, ki jo je pripravila mlada igralska zasedba O, klapa! iz okolice Gorizie, je torej požela veliko navdušenje in nestrpno že pričakujemo novih igric, ko se bomo po mladinski maši spet zbrali v dvorani Gnidovčevega doma. Vabljeni, da se nam takrat pridružite še vi!!!

MB