Scegli la lingua:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Delovna akcija

Vincencijev tabor smo letos oblikovali kot delovno akcijo, ki je potekala na Mirenskem Gradu od 24. -26. avgusta 2018.

V petek popoldne se nas je zbrala pisana druščina  prostovoljcev, od družin, parov in posameznikov, do zaposlenih v Društvu VZD, iz različnih koncev Slovenije. Naše druženje smo začeli s kratko predstavitvijo, kdo smo in od kod prihajamo, nadaljevali pa z delom po skupinah; kuhanjem večerje, košnjo trave, delom na vrtu, krašenjem cerkve in varstvom najmlajših otrok. Ko smo se dobro ogreli je bil že čas za večerjo, po njej pa ogled filma o svetem G. Moscatiju z naslovom Ljubezen, ki ozdravlja.

Sobotno jutro smo začeli s sveto mašo in prošnjo za blagoslov našega dela in druženja. Dopoldan smo preživeli v pripravljanju materiala za prodajo Vincencijevega koledarja, čiščenju Marijinega doma, ob polaganju ploščic, razbijanju sanitarijev ;), delu na vrtu in v kuhinji. Med delom smo skušali ujeti trenutke za pogovore, izmenjavo mnenj in vzpodbud, da bi lažje vztrajali na skupni poti. Lepo je bilo skupaj delati in v delo vključiti tudi otroke. S svojo živostjo so izzivali nas starejše, da bi se tudi sami zmogli ob delu zabavati oz. delati z veseljem. Popoldan smo nadaljevali začeto delo, otroke razveselili z risanko, ves čas pa skušali imeti v zavesti, da smo se zbrali, da bi skupaj živeli in začutili lepoto živega občestva. Sobotni večer smo izkoristili za pogovor o letošnji akciji prodaje Vincencijevega koledarja, podelili smo si vtise z delovne akcije in si ogledali drugi del filma o svetem Moscatiju.

Zbudili smo se v nevihtno in hladno nedeljsko jutro. Zaradi slabe vremenske napovedi smo prodajo koledarjev preložili, naše druženje pa zaključili s sveto mašo in željo, da se kmalu spet srečamo.