Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Kdo smo

Na Mirenskem Gradu živijo in delujejo tri skupnosti, ki ustvarjajo duhovno središče za otroke, mlade, posameznike, družine, brezdomce oz. vse, ki jih obiščejo.


Lazaristi 

Skupnost šteje štiri duhovnike, ki skrbijo za Gnidovčev dom duhovnih vaj, pomagajo po župnijah v okolici, spremljajo dejavnosti Društva VZD, skupnost Betlehem in so na razpolago za spoved ali pogovor.

 beri dalje 

 
 

 

Sestre usmiljenke

Skupnost sestavlja sedem starejših sester iz Družbe hčera krščanske ljubezni (Usmiljenk), ki pomagajo pri nekaterih dejavnostih na Gradu in jih podpirajo z molitvijo ter obiskujejo bolne v okolici.
 

 

 

 

Skupnost Betlehem

Skupnost Betlehem sestavljajo mladi, ki si želijo živeti po zgledu sv. Vincencija Pavelskega in ustvarjati dom za vse, ki ga potrebujejo.

beri dalje  

 Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote

Na Mirenskem Gradu ima sedež Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote, ki z različnimi programi in dejavnostmi prihaja naproti vsem pomoči potrebnim. Pod njegovim okriljem deluje tudi Center za družine Mirenski Grad.

beri dalje