Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Presegati svojo cono udobja

Tudi v letošnjem avgustu smo prostovoljci odšli na še posebej lep konec tedna, ko se izleti v čudovito naravo prepletajo z razmišljanjem in pogovori. V četrtek, 6. avgusta, smo se zjutraj vsi popotniki zbrali pred kočo v Trenti, kjer smo bivali do nedelje.

Od tam smo se vsako jutro odpravili na različne pohodniške točke in tja smo se vračali ob poznih popoldnevih in si pripravili večerjo. Na vsakem izletu nas je spremljala tema, za katero smo si vzeli čas, ko smo se ustavili med potjo. Najprej smo o temi razmišljali vsak zase, potem pa smo se skupaj pogovorili o naših pogledih in razmišljanjih. Peter Žakelj, ki je pripravil razmišljanja, nas je vodil skozi težja vprašanja in dileme, da je vsak od nas lahko odnesel domov novo popotnico za razmišljanje o svojem življenju.

V četrtek smo si ogledali Zapotoške slapove, do katerega nas je vodila lepa in ne pretežka pot. Med potjo smo naredili uvod v temo in razmišljali, kje smo v svojem življenju: koliko ostajamo v naših conah udobja, koliko odgovarjamo na potrebe svojih bližnjih ter koliko pričujemo o tem, da je življenje več kot le potešitev telesnih potreb.

V petek smo se povzpeli višje, na 1909 m visoko Slemenovo špico, kjer so nam delale družbo zelo družabne in glasne ovce. Ob vzponu na špico smo razmišljali o tem, da hitro spregledamo, da so naše cone udobja lahko zelo različne in tudi skrite. Ostajati v coni udobja lahko pomeni prepuščati se užitku ali pa bežati v delo. Najtežje pa je premagovati cone udobja v odnosih, ko smo se že doma naučili na lahek način stopati v odnose in reševati konflikte.

V soboto smo obiskali planino Pod skalo (1313 m), s katere se je razprostiral čudovit razgled na dolino Trento in okoliške hribe. V prelepi naravi smo razmišljali o tem, kaj pomeni streči drugemu in da je prav v strežbi drugim uresničitev našega življenja.

V nedeljo smo s krajšim izletom in skupno refleksijo zaključili ta čudovit vikend. V spominu nam je ostalo skupno pripravljanje obrokov, večeri, ki smo jih preživeli v druženju, dobre večerje, pogovori in utrinki tem, ki so vsakemu pustile različne spodbude za naprej. Najbolj nam je odzvanjala spodbuda o preseganju naših con udobja, saj vsak od nas raje ostaja na varnem in toplem. Obenem pa vemo, da smo bolj zadovoljni in veseli, če jih preraščamo.

Vsi smo se strinjali tudi s tem, da smo skupaj preživeli en res lep vikend!