Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Šmarnice 2013

Letošnje šmarnice želijo predstaviti vprašanja vere, s katerimi se srečuje verna družina danes. Zakaj hoditi k maši, zakaj moliti, kaj pridobimo z zakramenti, kaj je greh, za kaj se je v življenju vredno truditi, zakaj se splača živeti z vero ... Šmarnice, ki so nastale v letu vere, želijo na ta in podobna vprašanja najti preproste, a jasne odgovore. Na ta način želijo biti opora otrokom pri njihovem iskanju, pa tudi spodbuda staršem, ki se pri izpolnjevanju svojega poslanstva večkrat znajdejo v zadregi.

Spoznali bomo družino Praznik. Trije otroci z atijem in mamico sklenejo, da se bodo v mesecu maju vsak večer skupaj pogovorili o kakšnem vidiku vere, ki jih žuli ali pa ga ne razumejo dobro. Njihovi pogovori se sučejo okoli pomena molitve, maše, zakramentov, greha in drugih vprašanj. Branje zajame tudi preprosto razlago nedeljske božje besede in praznikov, ki jih obhajamo v mesecu maju. Praznikovi se v svojem iskanju obračajo tudi na Marijo, ki je zgled vere, v šmarnicah pa je živo prisotna z vzklikom, ki sledi vsakodnevnemu branju. Šmarnično branje želi spodbuditi družine, da se o temi tistega dneva pogovorijo še sami doma. Prinašajo pa tudi posebne spodbude v obliki preprostih nalog, ki so zapisane na lističih. Ko je naloga izpolnjena, bodo otroci listič nalepili na poseben plakat ter tako sestavljali podobo Marije, ki moli z apostoli ter dvajsetih skrivnosti rožnega venca.