Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

31. dan: Slavim te, Oče

Ni odgovorov
urednik
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 2 years 48 weeks od tega
Pridružen: 17.03.2010
31. dan SLAVIM TE, OČE


Z današnjim dnem zaključujemo šmarnično branje, v katerem smo ob življenju in zgledu redovnih ustanoviteljev, naših duhovnih očetov, skušali utrditi podobo Boga Očeta.
Ob svetem Frančišku Asiškem smo obudili zavest, da smo Božji otroci in med seboj bratje ter sestre. Življenje svetega Avguština nam je pomagalo razumeti, da nam Bog Oče podarja resnično svobodo. Sveti Ignacij Lojolski nas je nagovarjal k potrpežljivosti, s katero nas čaka Oče in nas vabi, da smo tudi sami potrpežljivi v odnosu do bližnjih. Sveti Dominik Guzman nas je povabil k premišljevanju o Božjem usmiljenju. V zgledu svetega Janeza Boska smo prepoznali povabilo, da vse, kar smo in imamo, delimo z bližnjimi in se ne ustrašimo darovanja. V tem je, kakor nas uči sveti Vincencij Pavelski, namreč naše največje dostojanstvo. Ob svetem Benediktu smo spoznavali, da smo poklicani v skupnost in zanjo tudi soodgovorni. S svetim Bernardom smo razmišljali o resničnem veselju, h kateremu nas vabi Bog Oče. Sveti Anton Maria Claret je iskal polno življenje in ga kot oče podarjal drugim. Njegov zgled nas je nagovoril, da smo premišljevali o tem, kaj nam predstavlja polno življenje in kako naj ga najdemo. Ob zaključku šmarničnega branja smo ob zgledu svetega Bruna spoznali, da smo poklicani, da o Očetovi ljubezni pričujemo z živo besedo, ki se mora odražati v naših dejanjih ljubezni.
Ob koncu šmarničnega branja vas vabimo, da se ustavite ob vzklikih, ki opisujejo Boga Očeta. Pomagajo naj nam utrjevati zavest, da smo resnično ljubljeni Božji otroci. Ob njih skušajte sebe prepoznati v vlogi izgubljenega sina, ki mu Oče podarja svobodo, ga čaka, mu odpušča, vrača dostojanstvo, se ga veseli, ga vabi v skupnost in polno življenje.
Marija naj nam pomaga, da bo zavest o Bogu Očetu v nas vedno bolj živa in bo spreminjala naše življenje in medsebojne odnose.

Slavim te, Oče, ker me kličeš »moj sin«.
Slavim te, Oče, ker mi daješ svobodo.
Slavim te, Oče, ker mi daješ vse, kar je tvoje.
Slavim te, Oče, ker me potrpežljivo čakaš in se veseliš moje vrnitve.
Slavim te, Oče, ker me ne sprašuješ po mojih grehih.
Slavim te, Oče, ker mi vračaš dostojanstvo.
Slavim te, Oče, ker me vabiš v skupnost.
Slavim te, Oče, ker si vir pravega veselja.
Slavim te, Oče, ker me vabiš v polno življenje.
Slavim te, Oče, ker me ne nehaš pregovarjati. 

NALOGA: Obesite plakat z nalepkami na vidno mesto. Razmislite, kako boste živeli to, kar ste spoznali v letošnjem šmarničnem branju. Zmolite Oče naš s prošnjo, da bi zmogli to uresničiti.