Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Šmarnice

Vabljeni, da v mesecu maju z nami prebirate šmarnice in molite k Devici Mariji. Preberite uvod v šmarnično branje in ga vsak dan spremljajte. Naj vas Devica Marija povezuje z Bogom in medseboj!

Vsak dan Marijinega meseca nas bo kot že nekaj let doslej spremljalo šmarnično branje. Letošnje šmarnice nosijo naslov Ljubeči kakor oče.

 

S pomočjo letošnjih šmarnic želimo v nas utrditi podobo Boga Očeta. Pri tem nam bo v oporo Prilika o izgubljenem sinu, ob kateri bomo spoznavali lastnosti očetovske ljubezni, s katero nas ljubi Bog in nas vabi, da ga posnemamo. V želji, da bi bila naša razmišljanja čim bolj konkretna, bomo spremljali življenje in delo ustanoviteljev moških redov na Slovenskem. Šmarnične zgodbe opisujejo, kako so Frančišek Asiški, Don Bosko, Ignacij Lojolski, Vincencij Pavelski in drugi redovni ustanovitelji odkrivali podobo Boga Očeta ter sami rasli v očetovstvu. Njihova trdna, jasna in ljubeča drža nam bo zgled, kako v Bogu prepoznavati Očeta, ki brezpogojno ljubi in želi vsakemu biti blizu. Sami sebe bomo tako skušali prepoznati v vlogi izgubljenega sina, ki mu Oče podarja svobodo, ga čaka, mu odpušča, vrača dostojanstvo, se ga veseli, ga vabi v skupnost in polno življenje. Ob koncu zgodbe posameznega dneva nas bo kratko razmišljanje z nalogo spodbudilo, da z Marijino pomočjo tudi sami rastemo v očetovski drži do bližnjih.

Vabljeni, da na forumu delite svoja razmišljanja, misli in navdihe, ki se vam utrnejo ob šmaricah.