Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Šmarnice 2016

Vsak dan Marijinega meseca nas bo kot že nekaj let doslej spremljalo šmarnično branje. Letošnje šmarnice za otroke nosijo naslov z Marijo v življenje.

Z letošnjimi šmarnicami bomo skušali otrokom približati dogodke, ki so se pred 100 leti dogajali v Fatimi na Portugalskem. Spoznali bomo Lucijo, Frančiška in Jacinto, preproste pastirčke, ki se jim je prikazovala Marija in jim razodela skrivnosti za vse človeštvo. 

S pomočjo kratkih zgodb bomo spoznavali njihovo življenje, ki so ga zaznamovala videnja angela in Marije, velika ljubezen do Boga, pa tudi trpljenje, odpovedi in žrtve. Razmišljali bomo o pomenu Marijinih sporočil za naše življenje. Da bi lažje razumeli pomen treh "velikih skrivnosti", bomo pozorni na "male skrivnost", preko katerih so pastirčki  zoreli za svoje poslantsvo in bodo pomagale tudi nam na  poti do svetosti, v katero nas po Mariji kliče Bog.

Vabljeni, da na forumu delite svoja razmišljanja, misli in navdihe, ki se vam utrnejo ob šmaricah.