Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Birmanska olimpijada

 V petek, 12. 4. 2013, se je na Mirenskem Gradu začela prav posebna olimpijada, in sicer Birmanska olimpijada. S pesmijo smo ''otvorili'' te igre, ki bodo v naslednjih tednih poskušale povezati birmance naše dekanije, v molitvi pa smo prosili, da bi bile igre poštene in zmaga pravično zaslužena.

V prvem krogu tekmovanja sta se med seboj pomerili dve skupini birmancev: skupina iz Vrtojbe in skupina iz Mirna. Ker je bila slednja manj številčno zastopana, smo na pomoč priskočili tudi animatorji. Vsaka skupina se je po žrebu imen razdelila na dvojice oziroma trojice, ki so nato tekmovale ena proti drugi. 

Pomerili smo se v 5 različnih disciplinah: v Activityju, namiznem nogometu, biljardu, pink-ponku in v igri Človek ne jezi se. Na vsaki postaji smo bili 15 minut, nato pa smo se menjali.

Vzdušje je bilo preko celih iger prijetno, včasih naelektreno, slišal se je smeh in spodbujanje. Nekateri smo se bolje odrezali pri Activityju, fantje so se bolj samozavestno počutili pri 'kalčetotu'. Med igrami smo odkrili kakšne skrite talente, vsi smo se pa najbrž morali brzdati, da se ne bi jezili pri igri Človek ne jezi se. Vendar pa je bil na koncu dosežen prav najpomembnejši cilj teh iger: povezali smo se med seboj in se spoprijateljili. Upam, da se bodo tudi preostale skupine, ki jih olimpijada še čaka, imele prav tako lepo, kot mi. Tanja Arčon