Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Blagoslov obnovljenega stanovanja

V četrtek, 9. februarja 2017, smo v Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote blagoslovili obnovljeno stanovanje za družino v stiski. Z Božjo pomočjo smo tako zaključili projekt, za katerega smo dve leti zbirali sredstva, ko smo v jesenskih mesecih z Vincencijevim koledarjem obiskovali župnije po Sloveniji.

Zbrana sredstva so nam omogočila nakup stanovanja v Ljubljani. Prostori so bili v zelo slabem stanju, zato smo se lotili temeljite prenove. Pri obnovi so pomagali fantje, ki so vključeni v program ponovne nastanitve brezdomcev. Ob mentorstvu zaposlenih so v celoti renovirali stanovanje. Podrli so nekaj sten in na novo zastavili ureditev prostorov. Znižali so strop in prostore dodatno izolirali. Stanovanje so opremili s kopalnico in sanitarijami. Na novo so napeljali elektriko. Zamenjali so okna, ki so jih v mizarski delavnici na Mirenskem Gradu sami izdelali. Na koncu so montirali kuhinjo in stanovanje opremili s pohištvom. Po nekaj mesecih dela, ki ga je nekoliko oviralo še hladno vreme, je bila razlika več kot očitna.

Na večer pred vselitvijo družine smo prostore blagoslovili in novi dom priporočili v Božje varstvo. Zbrane je nagovoril predsednik društva, gospod Peter Žakelj. Izrazil je veselje, da smo uspeli s skupnim delom in podporo dobrih ljudi obnoviti stanovanje in ga pripraviti v prijeten dom za družino v stiski. Delo je postalo prostor povezovanja, upanja in osebne rasti. Kadar ne delamo zase, ampak za druge, kadar ne delamo sami, ampak skupaj z drugimi, delo ni več nepotrebno breme, ampak prinaša veselje in blagoslov. »Pri delu smo lahko resnično eno«, je še dodal gospod Žakelj in se Bogu zahvalil za to povezanost. Ob koncu se je zahvalil še Marijinim sestram čudodelne svetinje za njihovo sodelovanje pri spremljanju družine.

Veseli smo, da smo uspeli prostore spremeniti v udobno stanovanje. Želimo si, da bi stanovanje postalo topel dom za družino, ki ji bomo tako z osebnim prizadevanjem kot z molitvijo še naprej stali ob strani. V imenu Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote pa se ob tej priložnosti še enkrat zahvaljujemo vsem, ki ste naše delo podprli z nakupom Vincencijevega koledarja, denarnim prispevkom, spodbudno besedo ali molitvijo. Bog povrni!

Urška Smerkolj