Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Delavnica za otroke - april

V nedeljo, 7. aprila smo obhajali belo nedeljo ali nedeljo Božjega usmiljenja. Tako jo je poimenoval papež Janez Pavel II. 30. aprila leta 2000 na drugo nedeljo po veliki noči, ko je razglasil poljsko redovnico Favstino Kowalsko, posebno glasnico božjega usmiljenja, za svetnico.

Papež se je pri tem oprl na javno razodetje, posebej na Božjo besedo druge velikonočne nedelje, ki zelo nazorno govori o Božjem usmiljenju, povod pa mu je bilo Jezusovo posebno razodetje sestri Favstini: »Hči moja, govori vsemu svetu o mojem neizmernem usmiljenju. Hočem, da je praznik Božjega usmiljenja zatočišče vseh duš, pribežališče vseh grešnikov. Ta dan bom razodel polnost svojega usmiljenja.

Kdor bo ta dan opravil sveto spoved in prejel sveto obhajilo, bo dobil popolno odpuščanje grehov in kazni za grehe. Naj se nihče ne boji priti k meni, čeprav so njegovi grehi še tako veliki. Hočem, da praznik mojega usmiljenja slovesno obhajate prvo nedeljo po veliki noči. Povej ranjenim ljudem, da se morajo zateči k mojemu usmiljenemu Srcu in dal jim bom svoj mir.

Preden pridem kot pravičen sodnik, pridem kot kralj usmiljenja. Kdor zavrne moje usmiljenje, se sam obsodi.«

Na ta praznik se pripravljamo z devetdnevnico, ki se začne na veliki petek. Kristusovo trpljenje, smrt in vstajenje so vrhunsko razodetje usmiljene Božje ljubezni.

Tudi z otroki smo na delavnici po mladinski maši obeležili nedeljo Božjega usmiljenja s tem, da smo naredili okvir za sliko usmiljenega Jezusa. Preprosta podoba Jezusa, nas bo spodbujala, da se bomo zvesto zatekali k njemu, mu otroško zaupali in ga vedno prosili za pomoč.

Skupaj s starši bomo radi molili rožni venec Božjega usmiljenja, ki se ga moli tako (vir):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moli se na navadni rožni venec.

Na začetku:

Oče naš,
Zdrava, Marija.
Verujem

Pri očenaševih jagodah:
Večni Oče, darujem ti telo in kri, dušo in božanstvo tvojega preljubega Sina, našega Gospoda Jezusa Kristusa v spravo za naše grehe in za grehe vsega sveta.

Pri jagodah zdravamarije:

10 x Po Njegovem prebridkem trpljenju – usmili se nas in vsega sveta.

Na koncu zadnje desetke:

3 x Sveti Bog, sveti Močni, sveti Nesmrtni – usmili se nas in vsega sveta.