Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Drugi je dar - delavnica za otroke

Tudi po tokratni mladinski maši, so se družine zbrale v mladinskih prostorih. Iz materialov, ki smo jih tokrat dobili, smo si pripravili čudovit plakat.

Na njega smo najprej nalepili črno belo sliko, ki je prikazovala dečka in deklico, kako skušata priti skupaj po mostu. Pobarvali smo pokrajino okrog mosta, most pa smo ohranili nepobarvan. Vas zanima zakaj?

Priti skupaj ni kar tako in večkrat nas ločuje morje stvari - različne želje, jeza drug na drugega, čas, ki si ga ne vzamemo za druge in še bi lahko naštevali. Zato smo se za letošnjo postno akciji odločili, da bomo med nami gradili ta most, da bi lahko bili tako bolj skupaj in v bližnjem videli dar. Mostiček med deklico in dečkom je razdeljen na 40 delov. Vsak dan si z nalogami, ki smo jih poleg plakata dobili, prizadevamo boriti proti stvarem, ki nas držijo narazen in tako gradimo naš most - košček za koščkom. Na ta način si želimo, da bi letošnji postni čas in Velika noč bili res lepi, bogati in blagoslovljeni. Predvsem pa, da bi bili res skupaj!Zatorej želimo vsem dobro in vztrajno gradnjo!