Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Duhovne vaje študentske skupine 2014

Od petka, 21. 2. 2014, do nedelje, 23. 2. 2014, smo s študentsko skupino Mirenskega Grada imeli duhovne vaje z naslovom Jezusovi blagri.

V petek popoldne smo se zbrali na Mirenskem Gradu in se odpravili proti Logu pod Mangartom (kjer bi imeli duhovne vaje)z avtom in kombijem. Po približno eni uri vožnje pa se nam je zgodil nepredviden zaplet, pokvaril se nam je kombi, zato smo morali poklicati asistenco. Odločili smo se, da bomo duhovne vaje imeli kar na Mirenskem Gradu. Tja pa smo se vrnili pozno zvečer in se kmalu odpravili spat, zato smo s programom začeli šele v soboto.

Duhovni program je temeljil na blagrih. Najprej smo razmišljali o »blagor ubogim v duhu«. Spraševali smo se, kdo je za ubog, kaj je s tem blagrom Jezus sploh hotel povedati. To je človek, ki se v polnosti podredi božji volji. To je seveda ideal, ki mu je težko slediti, še posebej, ko nas v življenju doletijo težke preizkušnje. Kristus s tem blagrom daje smisel vsem zemeljskim preizkušnjam. »Blagor žalostnim« osmišlja trpljenje. Jezus obljublja, da nam bo obrisal solze. »Blagor krotkim« pa poudarja pomen ponižnosti in zvestobe Bogu, pomaga nam, da se zavedamo svoje majhnosti. Opozarja nas, da prepustimo Bogu, naj sam loči ljulko od pšenice, ne pa, da o tem skušamo mi razsojati.

Duhovne vaje smo zaključili z nedeljskim sprehodom na hrib sv. Katarine. Lepo nam je bilo biti drug ob drugem ter v občudovanju čudovite narave.

Blagri so zelo težka tema, pa tudi precej obsežna, zato nam jih je nekaj ostalo za sobotne študentske skupine. Če bi rad(a) izvedel(a), kako se jih živi v življenju, pridi na študentsko skupino, ki poteka ob sobotah vsakih 14 dni.

 

K.P. in T.P.