Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Duhovne vaje za pare (14.-16. januar 2011)

Od 14. - 16. 1. 2011 smo imeli v Logu pod Mangartom duhovne vaje za pare z naslovom "Božična skrivnost v tvojem življenju". Ob angelovem oznanjenju Mariji smo pari razmišljali, ali smo resnično sposobni sprejeti Gospodovo voljo, ali je slednja resnično naše vodilo ter katere skušnjave nas pri tem ovirajo. Ob Jožefovi odločitvi, da sprejme Marijo za svojo ženo kljub njeni nosečnosti, smo ugotavljali ali smo drug drugega pripravljeni sprejeti v svoje življenje kljub temu, da nam drugi ruši načrte in zamisli o tem, kako naj bi naše življenje potekalo. Evangelij po Luku, ki govori o težavah, na katere sta Jožef in Marija naletela takoj po Jezusovem rojstvu, pa nas je vodil v razmišljanje, kako vztrajava v skupnih ciljih, ko "za naju v prenočišču ni prostora". Kaj je tisto, kar se rojeva med nama, ko vztrajava na skupni poti? Gotovo blagoslov za prizadevanje in veselje nad tem, kar nama je že uspelo doseči v najinem odnosu.

Hvaležni smo Bogu, da nas je po Svetemu Duhu vodil tudi s pomočjo Petra Žaklja skozi te duhovne vaje in v nas okrepil željo in pogum za hojo po poti Ljubezni.

gr in nm

Povezane vsebine
Povezave do drugih vsebin: