Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Enodnevne duhovne vaje mladinske skupine

 V soboto, 17. 3. 2013 smo se na Mirenskem Gradu zbrali mladinski skupini iz Mirenskega Grada in iz Dobrove. Sprva smo imeli namen imeti duhovne veje, ker pa ni bilo dovolj prijav smo se odločili, da se dobimo samo v soboto in duhovne vaje strnemo v en dan.

Naš dan se je začel že zjutraj in sicer z igro. Potem smo imeli katehezo z naslovom Poklicani k ljubezni in skupaj iskali odgovore na različne teme. Kasneje se nam je pridružil še gospod Peter Žakelj, s katerim smo združili in uredili vse nejasnosti. Skupaj smo nato imeli sveto mašo z namenom, da bi, to kar smo se novega naučili, skušali tudi živeti. Po maši nas je že čakalo kosilo. Ko smo se okrepčali pa smo se s kombijem odpeljali na Mengore, kjer so od vznožja do vrha hriba postaje križevega pota, ki smo ga tudi po poti molili. Na vrhu smo pojedli malico in peli pesmi. Nato pa smo se spustili nazaj v dolino in odšli domov. Ko smo povečerjali smo odšli v mladinske prostore in imeli neke vrste zabavni večer. Dan se je končal hitro in s sklepom, da bomo morali taka srečanja večkrat ponoviti, vendar bomo naslednjič mladi iz Mirenskega Grada obiskali mlade na Dobrovi. 

JK