Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Irena, lahko noč

Ni odgovorov
Urska Cuk
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 3 years 18 weeks od tega
Pridružen: 18.08.2013

Povezava do filma

Irena, lahko noč je slovenski dokumentarni film o Avguštinu in Ireni Mavčec iz Turnišča. Kmalu po poroki v devetdesetih letih sta imela hudo prometno nesrečo v kateri je Irena utrpela težke možganske poškodbe, katerih posledica je trajna priklenjenost na posteljo in voziček ter neprestana dihalna podpora. Avguštin je pustil službo in od takrat skrbi zanjo. V filmu je prikazana ta njegova tenkočutna skrb zanjo. Po dvajsetih letih se je vpisal na pravno fakulteto in jo tudi dokončal. Sčasoma so se v skrbi za Ireno zaposlile še tri osebne asistentke on pa sedaj dela kot pravni svetovalec.

Proti koncu filma takole pove: "Vse kar delam, delam zato, ker hočem, da bi ona imela občutek, da obstaja nekaj v življenju, kar se ne spremeni. V njenem življenju hočem da je to, da lahko računa name."

Film me nagovarja z več vidikov. Eden je ta konkretna ljubezni do bližnjega v njegovi nebogljenosti, ki je jasna protiutež evtanaziji, ki je zadnje čase vedno bolj lansirana preko vseh možnih kanalov. Drugi vidik je poročna zaobljuba, ki jo mož drži do svoje žene. Kapo dol!