Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Kako naj se uresničim?

Je bilo vprašanje naših razmišljanj in pogovorov na duhovnih vajah mladinske skupine. V petek smo razmišljali o naših življenjskih ciljih, v soboto kako priti do uresničitve kot ženske in moški, v nedeljo pa kot kristjani.

Ugotovili smo, da če želimo slediti našim ciljem, je potrebno najprej RAZMIŠLJATI, potem se TRUDITI ZA ODNOSE in MOLITI. Kot ženske smo poklicane, da ohranjamo naša hrepenenja po lepem živa in jasna, kot možje pa, da se moramo odpovedati svojemu egoizmu ter naše uresničenje iskati v podarjanju drugemu. Kot kristjane pa nas je večkrat strah, da nas bodo drugi (kristjani) označevali in postrani gledali, ker skušamo res živo živeti našo vero. Zato smo bili sklepčni, da bomo našo povezanost in pripadnost mladinski skupini še naprej vztrajno gradili.

Da pa nismo le razmišljali, smo se skupaj zabavali ob družabnih igrah, igranju biljarda ter peki pic. Skupaj smo pripravili vse od začetka do konca, torej od testa do pečene pice:). Ker je bilo vreme slabo, smo si ogledali film o sv. Frančišku in sv. Klari, ki je vse zelo nagovoril.

Kaj je pa vsakega izmed nas nagovorilo:

Blaž

Na duhovnih vajah mi je bilo dobro. Naučili smo se kako živeti, da bomo bolj srečni. Ko ni bilo katehez, smo si čas krajšali z družabnimi igrami in petjem. Pogledali smo si tudi film o sv. Frančišku, ki nam je dal zgled za nekatere stvari v življenju.

Vanessa

Na tokratnem duhovnem vikendu sem se imela zelo lepo. Kateheze so bile premišljeno sestavljene in z globoko vsebino. Družba in animatorji so bili super, hrana pa fenomenalna. J Doživetje nepozabno. Edino kar bi spremenila je to, da bi duhovne vaje podaljšala in jih organizirala bolj pogosto, ker so res lepa izkušnja.

Sara

Za duhovne vaje si je res splačalo vzeti čas. Kateheze so bile sestavljene odlično in občutek imam, da sem se res poglobila vase. O sebi in svojih somladincih sem spoznala veliko novega. Upam, da bom spoznanja znala uporabiti v vsakdanjem življenju. Nismo samo razmišljali in se pogovarjali, temveč smo tudi veliko pomagali pri delu v kuhinji. Smeh je bil zmeraj dobrodošel in nobenemu se ni nič slabega godilo. V prostem času smo se igrali razne družabne igre in se učili novih pesmi. Sama ne bi ničesar spreminjala. Hvala tudi animatorjem Tjaši, Petri in Petru za vodenje duhovnih vaj. Želim si le to, da bi bili z nami tudi ostali člani mladinske skupine in se tudi oni poglobili vase in vzeli čas za skupno druženje.

P.S. Iskrena hvala kuharici za odlično pripravljene zajtrke, kosila in večerje. :)

Megi

Na duhovnih vajah sem se imela zelo lepo. Všeč so mi bile teme in družba je bila super. Te duhovne vaje so bile dober oddih od vseh obveznosti. Všeč mi je bilo, ker se nismo samo resno pogovarjali, ampak tudi pohecali in posmejali.

Ana

Vesela sem, da sem si vzela čas zase in prišla na duhovne vaje. Spoznala sem veliko novega in upam, da bom spoznanja znala uporabiti v življenju. Hrana je bila odlična. Lepo je bilo, da smo se med seboj tudi pohecali in pomagali pri delu v kuhinji.