Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Naš dom, naj bo hiša na skali

Tokratno delavnico po maši za družine so zaznamovale hiške. Delavnica je imela naslov ‘Naš dom, naj bo hiša na skali, ki jo razsvetljuje Jezus’.

V luči tega naslova ter sporočila evangelija in beril, ki so govorila o tem, da nas Bog postavlja kot utrjena mesta in prinaša luč - ljubezen, smo izdelali majhne vasice, ki predstavljajo naš dom in družino. Najprej smo si izbrali kamenčke, za vsakega člana družine enega. Kamenčke smo nato pobarvali z barvami, da so iz njih nastale pisane hiške. Da se je barva hitreje posušila, so prostovoljke kamenčke pridno sušile s fenom. Ko so bile naše hiške dokončane, smo jih nalepili na lesen podstavek in domača vas je bila zgrajena. V sredo vasice smo postavili še svečko, ki jo bomo ob večerih pri molitvi prižgali. Ob njej se bomo spomnili na dan, ki smo ga preživeli in pomislili, ali smo se trudili biti hiške na trdni skali.