Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Nebesa na zemlji - delavnica za otroke

Kako bi živeli nebesa že na zemlji, smo odkrivali na tokratni delavnici za otroke. Spregovorili smo o naših ciljih v življenju, ki nam pomagajo tako živeti, da nam je lepo. No, to da nam je lepo, da se imamo radi, pa je skoraj kot bi bili v nebesih, smo ugotavljali.

V prvih novembrskih dneh, ko obhajamo praznik vseh svetih,  smo po mladinski maši pripravili delavnico z naslovom Nebesa na zemlji. Ideja je vzniknila iz razmišljanja, da praznik govori o našem vstajenju od mrtvih v poveličanem telesu in življenju na zemlji, ki je namenjeno življenju za nebesa. Kaj smo torej počeli? Izdelovali smo mini oltarček s svečko in angelčki ter oblački, na katere smo zapisali naše cilje: mir, spoštovanje, razumevanje, nebesa, prijateljstvo …  Če se bomo zanje trudili in vztrajno molili, bomo lahko ustvarjali nebesa že na tem svetu! In gotovo je to, da smo se to nedeljo zbrali skupaj, ustvarjali, si pomagali, se pogovarjali ter skušali biti drug z drugim in za drugega že prvi korak do nebes ;)